zaterdag 9 oktober 2010

Warning: Use a basecoat!!

De meeste dames weten inmiddels wel dat wanneer je je nagels lakt je het beste een basecoat eronder kunt gebruiken, 1 -> Je nagellak hecht beter, waardoor het langer mooi blijft zitten en 2 -> om te voorkomen dat je nagels verkleuren. Over dit laatste ga ik jullie nu iets vertellen...

Ik gebruik áltijd een basecoat, behalve wanneer ik snel wat lakjes swatch voor mijn blog, zoals ik vanmiddag deed. Ik was heel leuk bezig met het swatchen van een blauwe nagellak, totdat ik het erafhaalde.. De horror! Kijk verder om te zien wat er met mn nagels gebeurde!

Most ladies now that when you're using nailpolish, you've got to use a basecoat before, because 1 -> You're polish stays longer on your nails, and 2 -> you're nails won't turn yellow. I'm going to tell you something about that last thing...

I use a basecoat always, except for the times when I just make some swatches for my blog. So today I was swatching some nails, included one blue polish. So far so good, until I removed the polish, the horror!! Look further to see what happened to my nails!

 Mn nagels zagen er dus zo uit! Afschuwelijk, helemaal blauw! En dit was na een kwartiertje boenen met nagellakremover mét aceton! Ik vond het echt afschuwelijk, want het ziet er absoluut niet uit natuurlijk! Ik had een optie om mn nagels te weken in bleek, maar dit is ontzettend slecht voor je nagels, dus ik besloot dit maar niet te doen, ipv bleek vond ik iets anders..

My nails looked like this! Horrible, they were all blue! And this was the result after a quarter cleaning with remover with Acetone! I hated it, it looks so terrible! I thought I'll have to bleach my nails, but this is really bad for my nails, so I looked for something else..


Iemand kwam met een tip om wat warm water te pakken met een klein beetje soda erin. Dit heb ik gedaan en heb ongeveer 10 min met mn nagels in het warme water gezeten. Na 10 minuten kwamen ze er zo uit! Bijna weer zoals ze waren! De foto is iets aan de lichte kant, maar hij is gemaakt in het zonnetje, want die liet zich weereens zien vanmiddag!


Somebody told me that I could use some Soda with a bit of warm water. So I took my nails in the water, and after 10 minutes, they looked like this! Almost how they normally looks like! The pic is a bit light, but that's because it's made in sunlight (yes, the sun was there today!)


Zijn er meerdere die al eens een horrorverhaal met het verkleuren van nagels meegemaakt hebben? Ik ben ontzettend blij dat ze er weer normaal uitzien!/ Are there more people who've got coloured nails? I'm so happy they're normal again!


Thanks for reading!

10 opmerkingen:

 1. wow what a cool trick! you have nice nails!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig zijn ze weer normaal ! Ik gebruik eigenlijk nooit een base coat, maar ik ga er binnenkort wel eentje kopen. Ben alleen een beetje blut, dus m'n nagels moeten maar geduld hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeeh, wat een mooie nagels heb jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Toesthattwinkle,

  Thank you!

  @ Nina,

  Ik gebruik altijd een hele goedkope basecoat, eentje van een euro van het kruidvat huismerk, en een basecoat van Catrice, die is 1,99 en vind ik beide perfect werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit moet ik ook eens proberen als het me ooit weer gebeurt! Maarree mijn nagels waren knalgeel na mintgroene nagellak MET basecoat eronder, dus 100% zekerheid heb je dan alsnog niet :S

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Amber,

  Nee klopt, je nagels kunnen idd ook nog verkleuren met basecoat, maar één ding is zeker, met basecoat waren ze vast minder verkleurd dan ze nu waren zonder basecoat!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @ Milou,

  Dankjewel voor het compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I'll try that next time I get staining.
  I have to be honest, as a fellow nail polish lover I was shocked to see your stained nails.
  Totally reminded me of my experience with a dark green Essence polish.
  I shall be the first to say, HULK.
  D:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Annkiins,

  I was totally shocked too! I polish my nails for about three years now, and never has this before...! I was doing a comparison, so the blue polish is from Essence - Choose Me and OPI - Catch me in your net! I'm happy that they aren't blue anymore! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik ook tijdens het swatchen een basecoat. Heb een badje met soda nooit hoeven toe te passen, maar fijn dat het werkt :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations