donderdag 4 februari 2016

[Review] Max&More Gellak

Een tijdje geleden spotte ik tussen de 100 nieuwste producten van de Action deze kleine gellakjes van het merk Max & More. Als nagelstylist ben je altijd nieuwsgierig naar nieuwe dingen, merken en producten (ja ook wanneer de kwaliteit crap is, wil je het toch proberen, wel op mijzelf uiteraard). Deze gellakjes kosten €1,39 per stuk en bevatten 5 ml. Even een kleine vergelijking, normaal gesproken betaal je ruim €10 voor een flesje gellak (kwalitatief goed merk, dat wel).Ik kocht de volgende kleuren van links naar rechts: Turquoise, Light Blue, Nude, Coral, Pink en Red. Hierboven zie je twee laagjes van de gellak geswatcht op een nagelwiel. Let op, het betreft gellak, dus je hebt echt een UV of LED lamp nodig. Nu verkoopt de Action zelf mini led lampjes, maar ik heb zelf gekozen voor mijn eigen UV lamp aangezien de kracht van deze lamp gewoon vele malen beter is. 

 Ik besloot meteen twee gellakken in eens te testen. Ik bracht de pink aan en op de ringvingers de coral. Het eerste wat sowieso al opviel is dat de pink op mijn nagels meer rood leek dan roze. De kleur van Coral vond ik wel weer mooier, deze dekte ook veel beter. Ik bracht op alle nagels twee laagjes aan. De pink is echt vrij sheer en brengt heel onregelmatig aan. Dus op sommige stukken dekt deze beter dan op andere stukken. Iets wat ook opvalt is dat er geen base- en top gellak bij deze gellakjes horen. Ik heb deze gellak dus ook getest zonder base- en top. 

Deze twee bovenstaande foto's zijn gemaakt na zo'n ongeveer 12 dagen, iets korter dan twee weken dus. Na 2 dagen begon ik op één van mijn ringvingers in de kleur coral al een grote chip aan de zijkant te krijgen. Op dag 3 begon mijn andere ringvinger in een hoek te chippen. Ik moest echt mijn best doen om hier goed vanaf te blijven. De houdbaarheid van de Pink is iets beter, bij deze zag je vooral de uitgroei en mijn linkerwijsvinger had wat chips en hier en daar wat tipwear. Gellak beloofd over het algemeen altijd om 14 dagen mooi te blijven, hier voldoet deze gellak absoluut niet aan. Maar dat verwachte ik ook echt niet van een gellak van €1,39.

Uiteindelijk kon ik op een aantal nagels zo de gellak er in één keer aftrekken. Dit hoort officieel ook helemaal niet, dit beschadigd namelijk onwijs de nagels. Deze gellak is echt slecht afweekbaar, dus je bent eigenlijk genoodzaakt om de gellak er zo goed en zo kwaad als het kan... van de nagels te trekken..

Met als resultaat... Beschadigde nagels. Nou kreeg ik mijn nagels er wel weer vrij snel bovenop met wat goede verzorging en heb ik het geluk dat mijn nagels over het algemeen vrij hard en goed stevig zijn. Maar voor iemand die al breekbare nagels heeft, is deze gellak niet zo'n aanrader.

Conclusie
De flesjes zijn natuurlijk mega cheap, dat is een pluspunt, maar eigenlijk ook het enige pluspuntje welke ik op dit moment kan noemen.

Minpunten:
De gellak dekt niet optimaal, stinkt en brengt onregelmatig aan. De lamp die je bij de action kunt komen heeft niet genoeg kracht voor het uitharden, dus heb je alweer een andere UV lamp nodig. Daarnaast zie je na twee dagen al de eerste chips verschijnen, wat veel sneller is dan de beloofde 14 dagen. Doordat de gellak ook slecht afweekbaar is ben je genoodzaakt de gellak van de nagels te trekken, dit zorgt voor beschadigde nagels. 

Mijn mening?
Laat deze gellakjes lekker voor wat het is, die €1,39 is het niet waard om je eigen nagels te beschadigen. Mocht je echt gellak willen, laat dit dan doen door een gekwalificeerde salon! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations