dinsdag 12 oktober 2010

Essence & OPI Comparison

Een tijdje terug liet ik jullie Essence - Choose Me zien. In mn stash vond ik nog een lakje welke hier erg op leek, dus tijd voor een vergelijking! Ik heb Essence - Choose Me vergeleken met OPI - Catch Me in Your Net.

A while ago I swatched Essence - Choose Me. I found a polish which really looks like this in my stash, so time for a comparison! I comparised Essence - Choose Me with OPI - Catch Me in Your Net.


Dit zijn de twee lakjes naast elkaar. Ik heb een minipotje van OPI, dus deze is uiteraard een stukje kleiner dan het potje van Essence. Op het eerste zich lijkt het lakje van OPI een stuk donkerder in het potje dan die van Essence.

These are the 2 bottles next to each other. I've got a minibottle from OPI, so this one is a bit smaller than the one from Essence. At first sight the OPI polish looks a bit darker.

Dit zijn beide lakjes op mn nagels. Als ik er nu niet bij zou zeggen welke waarop zat zou je denk ik niet kunnen zien welke van Essence is en welke van OPI. In ieder geval op mn wijs en ringvinger zit: Essence - Choose Me, en op mn middelvinger en pink zit: OPI- Catch me in your net. Ik denk dat deze echt wel de meest indentieke lakjes zijn die ik tot nu toe vergeleken heb!

These are both polishes on my nails. If I don't say which polish is were you really don't know it! Anyway on my index and ringfinger is Essence - Choose Me, and on my middlefinger and pinkie is OPI - Catch Me in Your Net. I think these are the most identical polishes I ever swatched!

 Hier zie je links OPI - Catch Me in Your Net en rechts Essence - Choose Me. Applicatie is van beide lakken even vervelend. Ze zijn beide slecht dekkend, ik heb hier bij elke nagel 4 laagjes opgebracht. Het aanbrengen ging overigens wel makkelijk! Dit zijn trouwens de lakjes waar ik ontzettende blauwe nagels aan overhield, en dat na 5 min swatchen! Wil echt niet weten hoe mn nagels eruit hadden gezien als ik deze een week opgehad zou hebben! Deze 2 zijn dus absoluut dupes van elkaar, als je één van de lakjes zou willen kopen zou ik zeggen ga voor die van Essence: 1 -> Een stuk goedkoper dan OPI, 2-> Applicatie is hetzelfde, over de houdbaarheid kan ik niet veel zeggen, of ik nou OPI of Essence draag, bij mij blijft alles minimaal een week mooi zitten.

Here you can see OPI - Catch Me in Your Net on the left, and on the right: Essence - choose Me. Application with both is horrible, they're both very sheer, with both I used 4 coats..  These are btw the polishes where i've got my blue nails from.. After 5 minutes of swatching! I don't want to know how my nails looked like after a week wearing these ones.. So these 2 polishes are absolutely dupes, when you want to buy one of the two I would say go for Essence: 1 -> It's way cheaper than OPI, 2 -> Application is with both polishes the same. I can't say anything about the sustainability, all polishes last for a week minimum.

Thanks for reading!

4 opmerkingen:

 1. @ Leslie,

  Yes they are! I couldn't find any difference at all!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb die van essence gister gekocht =D Als ik die ga proberen sla ik wel eerst een basecoat in!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Daniëlle,

  Ja een basecoat lijkt me idd wel verstandig! Ik ben nu ook een beetje huiverig om een van deze 2 lakken te dragen als full manicure haha!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations