dinsdag 26 april 2011

Cleaning Up My Stash!

Inmiddels weet iedereen wel dat ik niet zo'n beschaafde nagellak stash meer heb (na mijn laatste filmpje, waarin overigens nog niet alles te zien was is er weer een hoop bijgekomen!). Ieder jaar hou ik dus ook een grote schoonmaak in mijn stash en zoek ik alle lakjes uit! 

So everyone knows that I have a very big nailpolish stash (there is way more polish now, then I showed you at my last stash video!). Every year I'm searching through my stash for polishes which are totally out of date!


Ik begin met de 'verzorgingslakjes'. Hierboven zie je 2 topcoats en 1 basecoat. Alles is in dit geval van Catrice. De rode streepjes geven aan hoeveel er nog in het potje zat. Links is een uv Protect topcoat van Catrice, deze is al behoorlijk oud, er zit ook nog maar ongeveer 1/3 in, dit laatste deel kon ik er nooit uitkrijgen. Die ernaast is een basecoat van Catrice, mijn favo basecoat, helaas kreeg ik ook hier het laatste deel er niet uit en is hij na ongeveer 1/3 resterend weer in de kast beland (ik heb hier nu een oplossing voor!). Die ernaast is een Quick Dry topcoat van Catrice die ik nog steeds gebruik, deze is ook compleet leeg.

Let's start with the 'nailcare polishes'. Above you can see 2 topcoats and 1 basecoat. The first one is an UV protect topcoat, there's still 1/3 in the bottle but the brush was to short to get it all out. The one next to the topcoat is the Catrice Basecoat, which is still my fave, this was my first bottle of basecoat, and I coulnd't get all the polish out (finally I've got a resolution for this problem!) here is also 1/3 left. The one next to the basecoat is the Quick Dry topcoat by Catrice which I'm still using, above bottle is completely empty!

Vervolgens heb ik 2 lakjes van La Femme Beauty. Deze beide lakjes zijn ongeveer 4 jaar oud. Het clear lakje heb ik een tijd lang gebruikt als topcoat, hier zit ook nog maar een klein beetje van in, deze heb ik uiteindelijk in de kast gegooid omdat ik de Catrice Topcoat uitvond! Het lakje ernaast is Party Pluto, dit lakje heb ik ook al erg lang en is ook heel vaak gebruikt, het rode streepje geeft ook hier aan hoeveel er nog in zat.

Up next I've got 2 La Femme Beauty polishes. Both polishes are more then 4 years old now I think. I used the Clear one on the left side a while as my topcoat until I found the Catrice Topcoat, I never used it since, so there is a little bit polish left in this bottle. The blue/purple one is Party Pluto, I used this polish very often! The red stripe gives you an idea which was left in the bottle, not so much!

Het linkerlakje op deze foto is de French Manicure white coat van de hema, dit lakje heb ik compleet opgebruikt, ik heb inmiddels ook alweer een back up, een zeer fijn wit lakje is dit! Het zwarte lakje ernaast is nr 55 van Janet, ook één van mijn eerste lakjes en compleet tot de bodem opgebruikt. Het lakje ernaast is een onbekend lakje van Paris Memories, het streepje geeft aan dat er nog maar een heel klein beetje over was, te weinig om uit het flesje te krijgen, overigens wat het laatste beetje 1 grote dikke klont!

The left polish is a French Manicure white coat from the Hema, I completely used this polish until the bottom, I've got a back up now, it's a really great good covering white polish! The black polish is nr 55 from Janet, one of my very first polishes, I completely used this one also until the bottom! The 3th polish is an unknown polish from Paris Memories, the red stripe gives you an idea which was left here. The last part of this bottle was one big blob of polish!
Links hier is Marvel van Rimmel een groenachtig lakje welke ik ook compleet leeggemaakt heb. Het lakje ernaast is nummer 228 van Collection 2000, ook vaak gebruikt er was nog maar een klein beetje over maar ook niet bruikbaar meer. Het laatste lakje is nr 212 van Collection 2000, hier zat iets meer in dan bij nr 228 maar alsnog ook veel gebruikt en nu onbruikbaar.

On the left side of this pic is Marvel by Rimmel, I completely used this polish until the bottom. The polish next to it is nr 228 by Collection 2000, there was a little bit polish left, but completely unusable. The last polish was nr 212 also from Collection 2000, there was a little bit more polish in here then in nr 228 but also unusable.

Uiteindelijk heb ik dus 11 lakjes uit mijn stash gehaald en weggegooid. Dikke lakjes kun je vaak nog verdunnen met een nagellakverdunner, deze lakjes waren echt niet meer te doen en zijn dus in de prullenbak beland. Het is ontzettend belangrijk om goed je stash bij te houden! Je wilt natuurlijk níet voor een verrassing staan wanneer straks al je lakjes onbruikbaar zijn! Ook het feit dat vele zeggen dat je nooit een lakje opgebruikt is natuurlijk niet waar, zoals je ziet heb ik flink wat lakjes verbruikt ondanks dat ik een grote stash heb!

At the end I threw 11 polishes away. You can thin thick polishes, but these polishes were seriously unusable and almost empty so I threwed it all away. It's very important to check your polishes regurlary, you don't want to find all your polishes thick and gloopy! And the last thing I want to say: don't believe everyone which are telling you that people don't use all the polish, look at these polishes they were all almost empty and used very often, and I can insure you I have a lot of nailpolish!

Houden jullie ook wel eens een grote schoonmaak in je stash? / Do you check out your polishes regurlary?

8 opmerkingen:

 1. Wat leuk om te zien dat je deze allemaal bijna op hebt!

  Ik moet ook mijn stash eens nalopen en echt eens weggooien wat bijna op is haha.

  Ik heb geloof ik je stash filmpje misgelopen, maar geloof graag dat dat erg veel is haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant om te zien :) Eigenlijk gooi ik nooit iets weg. Lege potjes hou ik, dan kan ik er frankens in stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Dat moet ik ook eens gaan doen, geeft toch een lekker opgeruimd gevoel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Shirley,

  Je kunt het stashfilmpje nog terugkijken als je op de link klikt in de tekst! Binnenkort komt er een 'china glaze' stash filmpje!

  @ Silva,

  Ik zat er ook aan te denken om de potjes te bewaren voor frankens, maar ik vond het teveel moeite om de flesjes schoon te krijgen, voor frankens koop ik meestal gewoon een cheap ass clear lak!

  @ Maud,

  Het geeft inderdaad een heerlijk opgeruimd gevoel! *en een goed excuus als iemand zegt 'je hebt al zoveel', kun je weer zeggen 'jamaar ik heb er laatst 11 weggegooid :p'!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. omg you threw away more than I OWN at the moment! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Breigh,

  Ahw now I'm feeling guilty haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW jij hebt veel lakjes zeg(heb je filmpje ff gekeken)leuk hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Priscella,

  Haha i know, ik ben gestopt met tellen het werdt teveel. In het filmpje zie je alleen maar de lakjes die in mijn kast staan, heb ook nog een la vol met overige lakjes en een display op mijn bureau en een kruidenrekje aan mijn muur vol met 'te swatchen' lakjes :p

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations