zondag 25 september 2011

Certificated Nailstylist For Gelnails!

Eigenlijk is de zondagavond bedoeld voor een nieuwe nailart, maar ik wilde vandaag de ruimte een keertje gebruiken voor iets héél anders! 31 augustus 2011 heb ik namelijk examen gedaan in de gelnagels. Ik heb expres nog even niets verteld (alleen de ladies die mij op twitter volgen waren al op de hoogte) omdat ik er graag een aparte post voor wilde maken! 

I know the sunday evenings are for a new nailart, but for today I wanted to do something different! August 31 2011 was the day that I did my exams in gelnails. I didn't told you anything about that (only the ladies who follow me on twitter knew what happened ;)) because I wanted to make a post about it!Ik heb dus het examen voor gelnagels gedaan. Ik was overigens totaal niet gespannen, het voelde voor mij gewoon weer als een nieuw klantje die ik kon verblijdden met een nieuwe set gelnagels. Alleen was het dit keer toch wel voor het 'eggie' ;) Gelukkig verliep het hele examen goed en had mijn begeleidster maar een paar kleine aandachtspuntjes.
Ten eerste: De nagels waren iets te dun gezet (dit komt waarschijnlijk doordat ik een dunne clear gel gebruik die dus niet genoeg stevigheid bied, tijd om deze op te maken en over te gaan op de bouwgel!)
En ten tweede: Ik was met mijn stomme hoofd vergeten om de resten van het afvijlen van de tips onder de nagel te verwijderen, dit was waarschijnlijk toch echt wel een puntje van nervositeit aangezien ik dit áltijd doe! Dat was het ook eigenlijk! Dus.. Jawel ik ben GESLAAGD!

So I did the exam on that day for gelnails. I wasn't nervous at all, it just felt like a new customer which wanted a new set of gelnails. Only this time it was for real, my trainer would examination the nails after I was done. Luckily my exam went very well, but there were a few points which she mentioned.
At first: the nails were a little bit to thin, I was allowed to make them thicker. (this is probably because of my clear gel, it's a very liquid gel which you can't apply to thick because it will run into your cuticles, so when this bottle is empty I'm going to use a builder gel).
The second point was totally my fault, this was something I probably forgot because I became a little bit nervous while the exam. I forgot to clean up the rest of the filed tips below the nails, so stupid! I never forget to do that, and on the important moment, I decide to forget that ;). Oh well these were the only 2 things she said to me. So.. I PASSED my exames!

Een paar weekjes later kon ik mijn certificaat ophalen. Ze had hem zo lief al helemaal ingelijst! We hebben uiteraard nog even nagepraat en ze vroeg me ook hoe het op dit moment met het nagelen ging. Om eerlijk te zijn heb ik nog weinig tijd over doordat ik 5 dagen per week van 's morgens vroeg tot eind van de dag op school zit en in de tussentijd nog veel tijd kwijt ben aan het heen en weer reizen. Wel vertelde ik haar dat ik eigenlijk op zoek was naar een leuke werkplek voor de zaterdagen omdat het nagelen thuis toch niet zo'n heel groot succes is (het is echt killing voor je rug wanneer je niet goed zit!). Andrea (mijn opleidster) maakte me ontzettend blij toen ze me vertelde wat modellen voor mij te willen zoeken zodat ik op de zaterdagen in haar (met 2 vriendinnen gedeelde) salon zou mogen werken. Superleuk natuurlijk! Dus als jij toevallig nog interesse hebt in een set gelnagels tegen materiaalvergoeding? Mail me!

A few weeks later she contacted me that she had my certificate. It's so sweet, she putted my certificate in a frame! So we talked a bit and she asked my how it went with the gelnails. I told her that I didn't have very much time because I'm very busy with school (i'm almost every day at school from 8 till 5/6) and I have to travel a lot because of school. I told her that I wanted to do something in the weekends, I already started searching, but couldn't find anything. She made me so happy! She told me that she would search for ladies who wanted a set gelnails for a low price, and that I can work in her salon on the saturdays! I'm so exciting! So if you want a set of gelnails for a low price? Email me! :)

Nou nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte! Ik ben nu dus gediplomeerd nagelstylist op het gebied van gelnagels. Uiteraard wil ik uiteindelijk ook nog verder in de acryl, maar dat kan misschien nog wel even duren. Ik wil mezelf nu eerst wat verder verdiepen in de gel, en dat echt perfect onder de knie krijgen zonder kleine foutjes te maken (zoals het vergeten van het vijlsel onder de nagels..) en uiteraard proberen sneller te werken, het is toch wel erg fijn wanneer je een set nagels kunt zetten in een uur tijd (heb er met mijn examen iets minder dan anderhalf uur over gedaan (inclusief koffie/thee pauzes ;)).

Wel now you're up to date! I'm a certificated Nailstylist for Gelnails at the moment! Ofcourse I want to do acrylics in a while, but for now I want to specialize me in the gelnails. I want to make a set without the little mistakes (like forgetting to clean up below the nails) and ofcourse try to work a little bit faster. It's nice to make a new set in one hour, I worked for a little less then an hour and a half on my exams (with coffee/tea breaks ;)).

To be continued.. ;)!

8 opmerkingen:

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations