zaterdag 17 september 2011

Review: Essence Nail Piercing Set

Vandaag ga ik jullie een uitgebreide review geven van bovenstaand product. Het is het nagelpiercing setje van Essence. Voor sommige zal dit klinken als een regelrechte nachtmerrie, en voor andere zal het misschien wel de interesse opwekken. In ieder geval heb ik bovenstaan product uitgebreid getest! Benieuwd wat ik ervan vind, en hoe het resultaat geworden is?

Today I'm going to show you a big review of above product. It's the Essence Nail Piercing Set, for some of you this will sound like a total nightmare, for others this will sound interesting. Anyways, I tried above product and it's time to spread my opinion, and show you how it works!In het setje zit een gebruiksaanwijzing, in geschrift én in plaatjes. Wanneer je dus bijvoorbeeld geen engels kunt zou je je moeten kunnen redden met de plaatjes. Ik zal even snel uitleggen hoe het werkt. 
1) Onschroef het boortje, en zet hem in elkaar zodat het boortje naar buiten komt (wanneer je een set koopt zit het boortje aan de binnenkant voor de veiligheid).
2) Kies de nagel uit die je wilt piercen en leg hem omgekeerd op een zachte ondergrond (niet op een tafel bijvoorbeeld, hier kun je doorheen 'boren'). 
3) Draai de boor met de klok mee zodat er een klein gaatje in de nagel ontstaat.
4) Breng nu het ringetje met eventueel een hangertje aan in het gaatje.
En klaar ben je! Je kunt dit setje ook gebruiken op kunstnagels.


The set contains a manual. A manual with words, but also with pictures. You can read the manual by enlarging the pic. The pictures are showing you the rest!
You can use this piercing set on fake nails too.


Oke nu gaan we echt beginnen! Ik heb ervoor gekozen om mijn rechterduim te piercen. Ik heb een stukje kurk op de tafel gelegd en vervolgens mijn nagel ondersteboven hierop gelegen. Het stuk kurk zorgt ervoor dat ik niet perongeluk in de tafel boor.


Alright, let's start! I choosed to pierce my right thumbnail. I took a pieco of cork and layed my thumbnail upside down on it. The piece of cork is taking care of the table, so I can't damage my table.


Nu boor je dus met de klok mee, in mijn geval ging dit wat moeilijker omdat ik met links boorde, maar het is me gelukt! Hierboven kun je zien hoe dat eruit zag, en hoe het gaatje eruit zag. Het lijkt misschien een erg groot gat op bovenstaande foto, maar dit viel in het echt reuze mee.


Now you're going to drill clockwise, it was a little bit hard for me because I wanted to drill my right nail, so I had to drill with mmy left hand. But I managed to do it! On above picture you can see how it looks like, and you can see how big the hole was. It may look like a very big hole, but it was the perfect size for a piercing.


Nu gaan we het ringetje met het hangertje in het gaatje aanbrengen. Ik moet toegeven dat dit niet zo simpel was, je moet namelijk eerst het ringetje een beetje open zetten en vervolgens weer dichtmaken. Dit lukte mij niet in mijn eentje, ik had hier echt hulp bij nodig. Uiteindelijk is het gelukt en zag het eruit zoals op bovenstaande foto. Ik heb de piercing ruim 4 weken gedragen, daarna bleef ik hangen aan mijn legging en viel het ringetje open (nee het gat scheurde niet!). Na die 4 weken waren mijn nagels zo lang geworden dat ik ze afgevijld heb, inclusief het gaatje dus. Een nagelpiercing geeft net weer een andere look aan de nagels, maar je moet het natuurlijk zelf wel echt leuk vinden!


Now we're going to put the ring and the hanger in the hole. I have to admit that I couldn't do this on my own, I definitely needed some help. You have to open the ring, and then close it again when it's in the hole, when you have just one hand it's a bit hard to do. At the end it looked like above picture. I wore the piercing for more then 4 weeks, after that I lost it because I got stuck at my leggings, but the hole didn't rip, I only lost the ring. After those 4 weeks my nails were so long that I filed them down, including the hole. I enjoyed wearing the piercing, I think it's just something else, but ofcourse you have to like it yourself!


Hebben jullie ooit wel eens een nagelpiercing gehad? / Did you ever had a nailpiercing?

17 opmerkingen:

 1. Cute! Ik heb ze van Essence nog niet gezien. Ik heb een paar jaar geleden een boortje gekocht, en veel piercings. Ik heb altijd een gaatje in mijn nagel voor als ik een piercing in wil, maar als ik er geen zin in heb lak ik er gewoon overheen! ^^
  In het begin is het een beetje wennen, maar als je 'm een tijdje hebt is het alleen maar leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had vroeger (praat +/- 10 jaar geleden) ook wel eens een ringetje in mijn nagel. Vond dat mijn nagel ontzettend zwak werd op die plek en ben ik er toen der tijd ook mee gestopt. Staat opzich wel leuk. Ik zou het wel nog alleen in gel/nep nagels doen en niet in mijn eigen nagels.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Entirely Nails,

  Ik heb deze setjes in mijn buurt ook nog nergens gezien, liep er toevallig tegenaan toen ik op vakantie was! Groeit het gaatje bij jou niet uit? na 4 weken was mijn nagel zo lang dat ik ze dus afgevijld heb, maar misschien komt dat omdat mijn nagels erg snel groeien. Als ik dus weer een piercing wil moet ik opnieuw een gaatje boren!

  @ Steffie,

  Ik heb zelf erg harde nagels, ik heb er dus ook geen problemen mee gehad, ben er een aantal keren achter blijven hangen maar mn nagel is gelukkig nooit gescheurd! Merk ook niet dat mijn nagel nu op die plek zwak wordt gelukkig!
  Ik wil het inderdaad ook nog eens uitproberen met gelnagels, moet even een vrijwilliger vinden haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik had ze al gezien, maar ik kan het niet over mijn hart krijgen een gat in mijn nagels te boren. sowieso heb ik ook hele harde nagels :s

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lijkt me een beetje eng om bij me zelf te doen maar ik moet toegeven dat het er supercool uitziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ My Very Own Lookbook,

  Ik twijfelde eerst ook heel erg, maar wilde hem perse reviewen voor de site! Mijn nagels zijn ook erg hard, maar omdat nagels over het algemeen maar een paar mm dun zijn ben je er zo doorheen!

  @ Elize,

  Haha ik vond het ook wel een eng gezicht, vooral toen dat boortje door mijn nagels heen was. Maar achteraf viel het allemaal reuze mee. Heb er eigenlijk best veel plezier van gehad, wie weet ga ik binnenkort weer een piercing zetten, maar dan wel op een andere nagel denk ik, haha mn duimnagel was niet zo'n slim idee (vooral met aantrekken van panty's en leggings niet :p)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee dit vind ik niet mooi zelf zou ik het ook nooit doen omdat ik in de kinderopvang werk. Maargoed ik kan mij ook wel voorstellen dat er mensen zijn die het inderdaad wel heel mooi vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb deze een paar weken geleden op mijn blog gereviewed en 2 weken gedragen. Erg leuk, simpel, maar voor mij niet voor altijd. Ik was ook ineens het hangertje kwijt, ringetje zat er nog wel (goed dicht) in?
  Ik had hem in mijn ringvinger en heb alleen zo'n 86x in mijn toetsenbord vastgezeten, haha. Echt iets voor mij..

  Voor een feestje echt heel leuk!

  Ik las trouwens over iemand die twijfelde ivm harde nagels, maar ik denk dat je juist met harde nagels het beter kunt dragen dan met zachte. Mocht je ergens achter blijven hangen (of een toetsenbord aan je vinger vast hebben zitten ;) ) scheurt je nagel/het gaatje niet zo makkelijk als bij zachte nagels.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @ Inge,

  Het kan inderdaad dat je het niet mooi vind, er zijn meerdere mensen die het niet mooi vinden staan! Alleen het werken in een kinderopvang zou geen belemmering kunnen zijn voor zoiets (tenzij je een strenge baas hebt die tegen piercings/tattoos is). Ik ben zelf bezig op de pabo en loop stage op een school, hier werd er geen probleem van gemaakt (ook niet van mijn tattoos trouwens).

  @ Leontine,

  Haha ik vond het idd ook best vervelend met typen nu je het zegt! Ik gebruik die duim voor mijn spatiebalk en daar ben ik idd wel een paar keer achter blijven hangen! Typ zonder die piercing wel een stuk makkelijker. Misschien volgende keer mn pinknagel piercen, haha die gebruik ik niet zo vaak met typen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waar heb je deze vandaan? welke winkel? gewoon in nederland te koop ? echt heel vet !

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Anoniem,

  Ik heb deze gewoon bij het kruidvat gekocht. Ik geloof dat het in Oosterwolde was, als het goed is moeten kruidvats die het nailart assortiment hebben dit setje ook hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lijkt me een beetje onhandig als je overal aan blijft haken. Mijn nagels zijn trouwens ook niet zo sterk, die scheuren meteen. Maar bij jouw ziet het er wel heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. nheeeee, ik heb het setje ook. Maar je moet nooit een nagel piercing bij jezelf zetten, dat is zooooo slecht voor je nagels, misschien met een laagje acryl eroverheen, het is dus sterk af te raden !!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 14. jaaa,ik heb een paar maanden geleden ook gekocht, ben er helemaal waaaauws van!
  hahah; heb gister ook een nieuwe piercing besteld, eentje met soort van slinger glittertjes, ik weenie precies hoe ik uit moet leggen,een soort van oorbellen maar dan voor nagels..
  achjaa.
  het is leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @ Ellen,

  Een nagelpiercing bij jezelf zetten kan absoluut geen kwaad hoor. Mits je het goed doet natuurlijk, je moet niet met die boor je complete nagel verpesten ;) Wanneer je gewoon rustig een klein gaatje boort is er niets aan de hand, dit gaatje groeit namelijk gewoon met je nagel mee, totdat je nagel uiteindelijk zo lang is geworden dat je je nagel kunt afvijlen. Ik heb zelf trouwens ook erg sterke nagels, en het is inmiddels een week geleden dat de piercing uitgegroeid is en ik heb absoluut niet gemerkt dat mijn nagel beschadigd zou zijn ;)! Zolang je het dus maar erg voorzichtig doet, is er niets aan de hand. Je moet overigens wel een beetje stevige nagels hebben, wanneer je zelf hele zachte nagels hebt zou ik ook niet adviseren om m te piercen (wegens het uitscheuren etc).
  Maar wel bedankt voor je bezorgdheid hoor ;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gaaf!
  Had ik vroeger op school ( 20 jaar geleden) ook regelmatig. Altijd aan de pinknagel(s).
  Geloof dat ik zo'n boortje nog steeds heb... ergens.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations