zondag 22 april 2012

Nail Growth Experiment #1

Vandaag een artikeltje over een heel onverwachts iets. Degene die mij via Instagram (sylvia_nailartcreations) en Twitter volgen hebben het waarschijnlijk al gezien. Afgelopen donderdag kreeg ik op een onverklaarbare wijze een scheur in mijn nagel, geen gewone scheur, er was letterlijk een stuk nagel weg. Ik heb hier tot vandaag mee gelopen, toen bleef ik hangen en ratsj, gescheurde nagel! Hieronder de 'before' foto's!

Today an article which is pretty spontaneous. The ones who follow me through Instagram (sylvia_nailartcreations) and twitter already noticed it. Last thursday, my nail broke, it didn't break because I tored it, no I just missed a part of my nail without noticing it. Well today I tore my complete nail, aitsj! Below the before pictures!

 Eerst mijn rechterhand. Hier is niets aan de hand, ik vond zelf de lengte erg fijn, lang genoeg voor leuke nailarts maar niet té lang. Ik wil erg graag weer terug naar deze lengte!


Let's start with my right hand. No problems at all, I love this length, it's perfect for nailarting and it isn't too long. I really want to get back at this length

 En dan mijn linkerhand. Oeh zie je de gebroken nagel? Wat kort! Mijn wijsvinger nagel is sowieso al een nagel waar ik vaak problemen mee heb, deze scheurt vaak in en dit nagelbed is ook iets korter dan de andere waardoor deze nagel altijd en eeuwig korter lijkt. In ieder geval ik was níet van plan dit zo te laten..


And now my left hand. Oh no, look at my broken nail! Shortie! My index nail is one of my problem nails, this one tears very often and this nailbed is shorter then my other nails, it always looks like this nail is shorter then other. Well I'm not going to keep my nails this way...


Dus ik heb alles kortgemaakt. Ik heb denk ik echt sinds een jaar of 5 niet meer zulke korte nagels gehad, ik moet er ontzettend aan wennen maar ik moet zeggen dat het wel fijn typt. Dan nu waar dit artikel eigenlijk over gaat: Aangezien ik mijn nagels nu toch compleet heb moeten afvijlen, ga ik mij de komende weken bezighouden met het Nail Growth Experiment. Iedere week ga ik foto's maken van mijn kale nagels, ik ben namelijk erg benieuwd hoe snel mijn nagels gaan groeien!


So I shortened my nails. I think I didn't have such shorties since 5 years, I'm getting used to it and it types very comfortable on my keyboard. But now the real reason why I write this post: The Nail Growth Experiment! I'm pretty curious how fast my nails grow, so I will make pictures of my bare nails every week!


Op dit moment (vandaag, ik heb de foto's net gemaakt!) zien mijn nagels er zo uit. Ik ga niets speciaals met mijn nagels doen, ik blijf ze behandelen zoals ik altijd doe. Ik blijf lakjes swatches (op de shorties, maar ik heb ook nog wat foto's met langere nagels in voorraad) en nailarten. Over een week ga ik dus opnieuw foto's maken, en deze ga ik dan vergelijken met de foto's van vandaag! Ik ben benieuwd of ik over een week al duidelijk verschil zie! Je kunt dit experiment trouwens ook bij je eigen nagels doen als je graag wilt dat je nagels wat langer groeien, het verschil qua lengte zien is een enorm goede stimulans!


At this moment (today I just made the pictures!) my nails look like above. I'm not doing any specials with my nails, I will treat them the same way as I always did. I keep continueing making swatches (on the shorties, but I have some back up pictures with longer nails) and nailarting. In a week I will make new pictures to compare them with above pictures. I'm very curious if I see any differences between now and a week time! Ofcourse you can do the same experiment on your nails too if you want to grow your nails. Seeing your nails grow is a very good way to stimulate the proces!


Gaan jullie ook meedoen aan dit experiment? / Are you going to take part in this experiment?
 

8 opmerkingen:

 1. Ooh wat jammer! Je had inderdaad een mooie lengte! Jou nagels lijken heel stevig! Die van mij groeien wel redelijk maar als ze iets over de vinger zijn zeg maar, zijn ze heel slap en er komen vaak schilvertjes af, zeg maar. Gelukkig heb ik wel genoeg lengte op mijn nagelbed dus lijken ze niet superkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Dewi,

  Normaal gesproken zijn ze ook heel stevig hoor! Ze breken haast nooit, weet ook niet wat er dit keer gebeurde, opeens had ik donderdag een hele scheur in die nagel, ook geen normale scheur maar echt alsof er een stuk nagel uitgeknipt was. Maar ach, ben benieuwd hoe snel het weer aangroeit, zo'n experiment is ook best leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. you have great length before you cut them!! What is your 'normal' nail treatement routine? I can never get my nails that long!
  ps-great post can't wait to see how long it takes you to get back to your normal length!!
  ❤❤

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhh ja, weet hoe dat is dat ze ineens korter moeten, dat is wennen! Ben benieuwd, erg leuk experiment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Kat,

  Normally I do a sort of manicure once a week. Pushing back my cuticles, buffing my nails and use some basecoat before I polish my nails. Actually that's it!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @ Miriam,

  Haha ja raar hè dat gevoel! Ik moet heel erg wennen met typen, het gaat nu opeens heel makkelijk en blijf niet meer met mn nagels tussen de toetsen hangen haha, dit is overigens het enige voordeel, laat ze maar weer snel langer groeien, heb toch meer met lange nagels!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I feel your pain! They look lovely long AND short though :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations