dinsdag 28 augustus 2012

Gastreview Marieke: Arganolie

Toen ik zelf de Arganolie aan het testen was, zocht ik twee dames die samen met mij deze olie wilden testen en hun eigen mening wilde delen. Vandaag is het de beurt aan de eerste dame, hieronder kun je de review van Marieke vinden, ze heeft er een superleuk klein dagboekje van gemaakt dus veel plezier met lezen! Klik hier voor mijn review van de Arganolie.


Inleiding:
Eerst even voorstellen! Ik ben Marieke Pas, 19 jaar oud en studeer Elektrotechniek in Twente. Als hobby/studentenbezigheid werk ik in de Vestingbar (op de campus) en ben ik de laatste tijd ook veel met nailart en nagels bezig.
Toen ik het artikel las over de arganolie, leek het me geweldig om het te testen!
Mijn nagels hebben namelijk (ook door het werken in de bar) geen topconditie.  Ze verkleuren heel erg (zijn nu ook weer geel) , breken snel en bladeren vooral heel erg af. Of ik ze kort of lang hou, vijl of nagelverhardende nagellak gebruik, tot nu toe heeft nog niets geholpen. Op de foto kun je het ook zien, vooral bij mijn wijs en middelvinger.  Ook zijn mijn nagelriemen vaak geirriteerd en rood, en als het een beetje rot weer is scheuren ze ook wel eens in.
Vanaf nu ga ik elke avond voor het slapen de olie gebruiken, en ben natuurlijk heel benieuwd naar het resultaat! 

Dag 1

Vandaag kreeg ik de arganolie opgestuurd. Het is alweer bijna bedtijd, dus ik heb netjes mijn nagels ingesmeerd. Wat me opviel toen ik het flesje open maakte was de geur, niet echt geweldig lekker. Met een watje heb ik mijn nagelriemen en nagels ingesmeerd en laten intrekken terwijl ik slaap. Ik ben benieuwd!

Dag 3
Na twee dagen zie ik al resultaat! Vooral het feit dat mijn nagels een heel stuk witter waren, en ze stroever aanvoelden. Normaal zijn ze altijd heel glad, maar sinds ik de olie gebruik niet meer. De al gescheurde stukken kun je nog zien, maar (!) er zijn geen nieuwe scheuren bij gekomen. Mijn wijsvingernagels heb ik helaas af moeten knippen, zo gescheurd waren ze. Ik laat ze nu eerst een beetje groeien en dan knip ik ze weer even kort zodat alle scheurtjes van toen eraf zijn. Tot nu toe dus zeker tevreden!

Dag 5:
Het gaat steeds beter! Mijn nagels worden steeds wat harder en witter. Heb nog geen enkele keer gehad dat ze weer scheurden. Niet op mijn werk, dat een nogal hoog nagel-breek-risico heeft en ook niet op mijn andere werk waar ik de hele avond met mijn handen in het water zit. Heel veel zin om het resultaat aan het einde van volgende week te zien!
Het enige wat ik een beetje lastig vind is het moment waarop je het aanbrengt. Soms ben ik 's avonds te druk en heb ik het 's ochtends gedaan, maar dan moet je heel goed opletten met wat je allemaal wel en niet vast pakt. Je moet er echt even een kwartiertje de tijd voor nemen!

Dag 7:
Misschien is het tijd om de gescheurde stukken van mijn nagels te knippen. Ze zijn zeker steviger, maar wat al stuk is is natuurlijk niet meer te repareren. Dus vandaag helaas weer afgescheurd. Tja, ben nu bezig met een evenement opbouwen en dat is al niet zo heel erg goed voor je nagels, dus daar zal het ook wel door komen! Nog een weekje testen en dan zullen we het eind resultaat zien!

Dag 12

Poepoe.. De intro hier in Enschede is nu al een paar dagen bezig en het is toch wel zwaar hoor! Vooral voor mijn nagels! Maar ondanks dat ik ze wat korter heb moeten knippen en er hier en daar een afgescheurd is, gaat het vele malen beter dan zonder het gebruik van de arganolie! Ze voelen zeker wat steviger en zijn ook wat witter. Daarnaast heb ik totaal geen gescheurde nagelriemen meer dat is zeker heel erg fijn!
Ik ben ook wel benieuwd naar het effect van de olie tijdens ‘normale’ omstandigheden (niet dit zware werk dus), dus ik blijf het zeker gebruiken na deze twee weken.

Dag 14:
De testfase is voorbij! Tijd voor mijn conclusie:
Ik vind het erg fijn spul. Merk zeker dat mijn nagels een stuk harder geworden zijn en ook mijn nagelriemen zijn niet meer zo vaak geïrriteerd en gescheurd.
Maar ik heb ook wel wat minpuntjes. De geur van de olie vind ik echt totaal niet lekker en de manier van gebruiken is toch (voor mij) niet zo handig. Je moet het aanbrengen en dan minstens een kwartier niets doen en het laten intrekken. Liever zou ik het verwerkt zien in een handcreme of een nagellakje. Dat werkt voor mij fijner.
Maar zoals je ziet heb ik nog maar 1 nagel die een klein stukje ingescheurd is (die van mijn wijsvinger), en is de rest netjes! Mooi roze, randje mooi wit, geen geïrriteerde nagelriemen meer en ze voelen een heel stuk beter!
Ik ben zeker tevreden, het werkt beter dan dat ik had verwacht!


Lieve Marieke, ontzettende leuke review heb je ervan gemaakt! Ik ben blij om te lezen dat de Arganolie voor jou ook goed werkt! De geur moet je inderdaad aan wennen, ik denk dat de dames die een beetje uit de Oosterse gebieden komen de geur wel erg lekker vinden! Ik moet zelf zeggen dat ik ben gaan wennen aan de geur en het niet vervelend vind ruiken!

Op dit moment is de Arganolie verkrijgbaar voor een lagere prijs bij www.arganwinkel.nl. Klik hier om een flesje te bestellen. Je betaald €29,95 voor een fles van 100 ml.

Met de kortingscode: SM2BLOG krijgen jullie 20% korting op een fles arganolie van de arganwinkel! Een fles arganolie kost dan maar €23,96! Met 100ml kun je minimaal 6 maanden tot een jaar vooruit, dit ligt een beetje aan hoevaak en waarvoor je de olie precies gaat gebruiken. Mocht je het alleen gebruiken voor je nagels dan kun je er zeker een jaar mee voort, waarschijnlijk zelfs langer!
 
1 opmerking:

  1. Geen dank! Vond het leuk om te doen en jullie te laten weten wat mijn ervaringen waren :)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations