maandag 10 oktober 2011

Essence - Magic Wand (Magnetic Nailpolish)

Vandaag heb ik een kleine review en uiteraard de swatches van weer een nieuw lakje. Vandaag is het de beurt aan Essence - Magic Wand. Dit lakje is één van de nieuwere magnetische nagellakjes. Na de flop van de Limited Edition met magnetische nagellak (die in mijn geval totaal niet werkte) was ik zeer benieuwd naar de vernieuwde versie, en/of deze uiteraard wél werkt! Zie hieronder mijn bevindingen..

For today I have a small review and ofcourse the swatches of a new polish. Today it's Essence - Magic Wand. This is one of the new magnetic nailpolishes by Essence. After the drama with the magnetic nailpolishes from the Limited Edition, I was pretty curious for the new magnetic polishes, and ofcourse if this one works. Click on read more to see the review below..


Zoals je eigenlijk meteen al kunt zien is er niets van een 'magnetisch' effect te bekennen op mijn swatch hierboven. Eerlijk waar ik heb vanalles geprobeerd, het magneetje van Essence zelf, koelkastmagneten en zelfs echt sterke magneten... Niets werkte, eigenlijk dus gewoon hetzelfde als de LE lakjes een tijdje terug, alhoewel ik bij die enigszins nog een motiefje kreeg, Magic Wand deed bij mij absoluut niets..

As you can see on above swatch, there isn't any sign of a magnetic effect on my picture. Honestly, I've tried everything! The essence magnet, fridgemagnets and even very strong magnets... Nothing works! Actually this one is the same as the LE polishes from a few months ago, but with those polishes It worked a little bit for me. Magic Wand isn't doing anything.

Aangezien het magnetische effect dus 3x niks is, ga ik het maar hebben over de kleur. De paarse kleur met metallic finish is namelijk absoluut niet lelijk. Alhoewel ik wel het idee heb zo'n soort kleur al 4x te bezitten.. Wat wel een voordeel is, is dat dit lakje met 1 laag al dekt. Voor mij is de periode van de magnetische nagellak nu wel over, ik heb meerdere pogingen gedaan maar op de één of andere manier lukt het absoluut niet! Geef mij dan maar een avondje freehand nailarten!

So the magnetic effect sucks.. Let's talk about the colour! Magic Wand is a purplish colour with a metallic finish, it isn't ugly at all.. But I have the feeling that I already own 4 of these polishes.. An advantage is it's coverage, it's completely opaque with just one coat! I'm personally completely done with the magnetic nailpolishes, it doesn't work for me. I'm more satisfied with an evening freehanding nailart!

Hebben jullie al eens magnetische nagellak geprobeerd? En werkte het bij jullie? / Did you ever try an magnetic nailpolish? Did it work for you?

12 opmerkingen:

 1. Ik ben dan toch niet de enige bij wie het niet werkt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer zeg! Heb je de magneetjes wel gebruikt vlak na het opbrengen van de lak? Ik heb nl. begrepen dat de nagellak nog nat moet zijn.

  Ik heb zelf ook een magnetisch lakje uit deze collectie, maar nog niet gebruikt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Shannara,

  Haha nee idd!

  @ Kayono,

  That's a good idea! I will try to stamp with it!

  @ Kimskie..
  Ja klopt, je moet de magneetjes ervoor houden wanneer de lak nog nat is dan zouden de magnetische deeltjes naar elkaar moeten trekken. Alleen als ik het flesje schudt en dan het magneetje ertegen hou zou er ook een motief moeten ontstaan, maar dat gebeurd ook niet. Blijkbaar zitten er in deze gewoon geen magnetische deeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. erg mooie kleur is dit ook fijn om als stempellak te gebruiken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Silvia: Hmmm jammer zeg! Wordt tijd dat ik die van mij ook maar eens ga testen. Ben nu eigenlijk wel benieuwd geworden of die het wel of niet doet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dat is vreemd. ik heb dat niet. ik lak eerst 1 nagel en dan meteen houd ik de magneet er boven. de nagellak moet nog nat zijn en niet te dun aangebracht

  BeantwoordenVerwijderen
 7. same thing happened with my polish, i was so mad :-p
  but with old collection from essence i had no problems, it's only this one, i think ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Anoniem,

  Ja klopt, je moet een dikke laag aanbrengen en idd meteen het magneetje erboven houden, maar dat werkt gewoon echt niet met dit lakje!

  @ Nail Crazy,

  Ah I'm happy that I'm not the only one who's having this problem! Indeed, maybe it's just this polish, because I did get a few streaks on my nails with the old magnetic polishes, but i'm still not a fan of them!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja echt heel dom, ik ging het bij een vriendin proberen maar daar deed hij het ook niet , maar ik dacht dat het vast aan de magneet zou liggen, dus toen heb ik voor me zelf een magneet gekocht maar geen lakje want die hadden ze niet meer en ze kregen ze ook niet meer binnen dus ik heb alleen de magneet haha
  XXX Tara

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik heb 'm net gebruikt en ik zie heel vaag wat lijntjes maar dat is echt te verwaarozen.. Ik heb er een doorschijnend laagje over gedaan en nu is de kleur heek raar geworden.. Het lakje is bij ook erg streperig :(
  ik had er meer van verwacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. bij mij deed hij het wel. Moet zeggen dat het niet mega goed zichtbaar is maar dat schijnt aan de lichte kleur te liggen maar je ziet toch wel enigszins een motiefje erop...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations