vrijdag 11 maart 2011

My First Franken Named Frankenstein!

Vandaag een post met mijn allereerste franken! Een franken houdt in dat je een nagellakje zelf mixt dmv het toevoegen van andere nagellakjes of dingetjes zoals bijv glitters. Ik ben zelf begonnen met een lakje clear polish van Essence Colour & Go.

Today a post with my very first homemade franken! A franken means a selfmade polish. You can add other polishes to the bottle or stuff like glitters. I started with a clear polish from Essence Colour & Go.


Zo ziet het lakje er nu uit! Geen clear lakje meer dus! Aan de onderkant zie je wat glitters. Ik heb glitters toegevoegd aan dit lakje, maar helaas zonken alle glitters naar de bodem en zijn deze er met geen mogelijkheid meer vanaf te krijgen. Helaas!

This is how the bottle looks like now! No clear polish anymore! When you're looking good you can see a bunch of glitters at the bottom. I added silver glitters, but unfortunately the glitters sank to the bottom of the bottle. 


Dit is het uiteindelijk geworden! Een mooie groenige tint met toch wel het één en ander qua glitter erin. Ik weet niet precies meer welke lakjes ik heb toegevoegd, maar ik weet wel dat ik o.a. China Glaze - Atlantis, China Glaze - Dorothy Who en China Glaze - Four Leaf Clover heb toegevoegd, ik heb trouwens nog veel meer lakjes gebruikt hoor, maar ik ben er zo lang mee bezig geweest (lees ik begon ermee, niet helemaal happy -> twee maanden later weer verdergegaan).

This is how the polish looks like now! A beautiful green shade with glitters and shimmer. I'm not sure which polishes I used. But I know that I used China glaze - Atlantis, China Glaze - Dorothy Who and China Glaze - Four Leaf Clover. I used many more polishes but I don't now it anymore (Read: I started this franken, Failed -> Kicked it into a corner, two months later I added new polishes).

De franken heeft wel een erg mooie shiny gloss. Dit is het lakje zelf zonder topcoat dus hij glanst erg mooi! Toch ben ik nog niet helemaal 100% tevreden. Het lakje is nog een beetje sheer, ik heb op bovenstaande foto's 3 laagjes opgebracht. Wellicht ga ik er nog het één en ander aan veranderen om hem wat dekkender te krijgen! 

The franken got a nice shiny gloss! Above swatches are both without topcoat and they're very shiny, I love it! But i'm not 100% fully satisfied with this franken yet. It's a kind of sheer, I used 3 coats on above pictures. So maybe I'm going to add some other polishes to this franken to make is a little bit more opaque!


Nu heb ik ook een leuke uitdaging voor jullie! Dit zielige franken lakje heeft nog helemaal geen naam, en als het om namen verzinnen gaat ben ik op het moment een beetje inspiratieloos! Weet jij een leuke naam voor deze franken, laat hem achter in de comments! De leukste naam kies ik uit en geef ik aan dit lakje!

Now i've got a nice game for you ladies! This poor little franken polish is nameless, and i'm not good at picking a name for it. So do you now an awesome name for this polish? Please comment! I'll pick out the nicest/funniest name to give this polish!

16 opmerkingen:

 1. Wat tof om te doen! Ik vind hem erg leuk geworden! Het eerste wat in me opkwam, maar mss niet zo origineel, is mix & match.
  Finally you vind ik ook wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem supermooi geworden! Ik zou alleen geen naam kunnen bedenken, daar ben ik heel slecht in :P

  BeantwoordenVerwijderen
 3. It came out vrey good!! I like it! I would certainly buy it

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Leontine,

  Thanks voor de input, ik vind de namen erg leuk verzonnen!

  @ Amber,

  Thanks!

  @ Silva,

  Haha het probleem met namen verzinnen heb ik dus ook! Vandaar dat ik mijn lezeressen mee laat denken (A)

  @ Une Ruxi à Paris,

  Thank you for the nice compliment!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. haha mooi lakje! mijn suggestie voor de naam is: green melody :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. haha mooi lakje! mijn suggestie voor de naam is: green melody :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi en apart kleurtje! Gaaf gedaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaaf man! Van zo'n kleur word ik blij :D
  Nu nog een naam... Nog vrij lastig te verzinnen! Ik ga denk ik voor 'My Precious Thing'.
  Liefs, Floor

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk! Dat wil ik ook altijd nog eens doen!
  Heb je het al eens geprobeerd met losse pigmenten?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @a1001addictions,

  Je kunt idd ook frankens maken met losse pigmenten, ik heb hier thuis één losse pigment liggen (ik heb een hekel aan het gebruik van die dingen :P) en ik heb geprobeerd deze toe te voegen maar helaas zit de pigment in zo'n raar doosje dat er niets uitkomt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, prachtig kleurtje! Ik zou hem echt zo willen kopen! Ik weet er alleen geen naam voor, ik heb bijna nooit inspiratie, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Love this franken.

  Yo were tagged on my blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi kleurtje heb je gemaakt,en een naam?ik ben slecht in goeie namen bedenken maaar als er toch iets te binnen schiet dan laat ik wel een berichtje achter!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk om te doen hè?!
  I came up with a name.. Frankenstein. He also had the same color you made with all those different polishes.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations