woensdag 23 maart 2011

Review: Kruidvat Basecoat

Dat een basecoat een must is om te gebruiken onder je prachtige creaties of onder je vers gelakte manicure weten we natuurlijk allemaal! Ik heb jaren gebruik gemaakt van de Basecoat van Catrice (in combinatie met de quick dry topcoat), nadat deze basecoat bij mij in de buurt niet meer te verkrijgen was ben ik wat andere basecoats gaan uitproberen!

A basecoat is a must to use when you freshly polishes your nails, everyone knows that! I used the Catrice basecoat for years (in combination with the quick dry topcoat). But after missing this basecoat in our local stores I had to pick out another basecoat.

De basecoat die ik op dit moment gebruik is de basecoat van Kruidvat eigen merk. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, het potje is al voor iets meer dan de helft leeg, ik heb hem dus echt uitgebreid getest! Het flesje bevat 9 ml basecoat en heeft een mooi vierkant ontwerp. Als je de basecoat koopt zit hij nog in een mooie vierkante kartonnen verpakking.

This is the basecoat i'm currently using. It's a basecoat from kruidvat. As you can see, it's halve empty, so i tested it very well! Het bottle contains 9 ml and has a square shape. When you buy this basecoat it's also in a square packaging.


Zo ziet de basecoat eruit op mijn nagels. Je kunt meteen zien dat ik geen nepnagels heb, maar echt alles doe op mijn eigen natuurlijke nagels (haha ja ik krijg nog steeds veel vragen of ik kunstnagels heb). Mijn nagels zijn aan de gelige kant, maar eerlijk gezegd waren ze ook met de catrice basecoat geel. De basecoat is in het flesje roze, maar zoals je kunt zien is hij op mijn nagels gewoon doorzichtig.

This is how the basecoat is looking on my nails. You can see my natural nails here, (I still got lots of questions about wearing fake nails, but no ladies, everything is on my natural nails!). So my nails are a bit yellow, but I have to admit, when I used the catrice basecoat they were the same colour. The basecoat is pink in the bottle, but as you can see it's clear on my nails.

De pluspunten/good points:

- Droogt snel / Dries quick!
- Nagellak blijft goed zitten met gebruik van deze basecoat / Duration of nailpolish is very well while using this basecoat.
- Zuinig in gebruik, na meer dan een halfjaar is pas de helft op / Spare using, after using this basecoat for more then halve a year it's only half empty!
- Goedkoop, ik betaalde €1,- voor dit lakje (normale prijs is ongeveer €1,25 geloof ik)/ Cheap, I payed only €1,- (normal prize is €1,25)
- Makkelijk te verkrijgen, iedere kruidvat verkoopt ze / easy to get (for the dutchies ;))
- De lak wordt niet stroperig na een lange tijd gebruiken!/ This polish didn't get thick/sticky after lots of using.
- Fijn breed kwastje, applicatie is heel makkelijk! / Nice wide brush, application is heaven!

De minpunten/ Bad points:

- Mijn nagels worden ondanks gebruik van deze basecoat toch gelig (maar ook bij andere basecoats, misschien ligt dit wel gewoon aan mij :p)/ My nails are a bit yellow, so it doesn't safe you against stained nails (but I had this with my other basecoat too, so maybe it's just me?)
- Het kwastje is iets aan de korte kant, daarom is het moeilijk om het laatste beetje uit het potje te krijgen / The brush is a little bit to short, it's hart to get the rest out of the bottle now.

Mijn eindconclusie is dan ook dat dit een prima basecoat is, zeker voor de prijs die je ervoor betaald. Zoals je kunt zien zijn er maar 2 iets mindere puntjes aan deze basecoat, en daarnaast een waslijst aan goede punten! Ik heb inmiddels alweer een nieuw potje van de Catrice basecoat, wanneer ik deze weer gebruik zal ik hier ook een aparte review van maken. Dit is in ieder geval een basecoat welke ik zeker weten nog eens opnieuw zou kopen!

My conclusion is that it's a very good basecoat, especially for the prize you pay for it. As you can see this basecoat only got 2 bad points, and lots of good points! By this time I've got a new bottle of my Catrice Basecoat, I will make another review over that basecoat later when i'm using it again. At this point, I will definitely buy this product again!

11 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zeker niet duur voor een goede basecoat!
  Ik gebruik zelf de Orly Bonder en dat bevalt mij prima(mijn nagellak chipt dan niet zo snel)wat wel gebeurde voordat ik deze basecoat gebruikte ben er dus erg blij mee.
  O ja mijn nagels verkleuren ook hoor met of zonder basecoat :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I had problems with yellow nails to. I'm using Essence Nail Art base coat and it's wonderful. Now my nails aren't so yellow anymore.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik de basecoat van Konad, ben ik erg tevreden over. Mijn nagels verkleuren absoluut niet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ priscella,

  Ja ik heb idd ook goede dingen gehoord over Orly Bonder, maar vind het eerlijk gezegd een beetje duur voor een basecoat!

  @Taya,

  Thanks for the tip, I'll remind that one!

  @ Leontine,

  Ik wist niet dat Konad ook een basecoat heeft! Zsl er eens naar kijken :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heya! I am a Canadian living in Rotterdam. I recently started getting acrylic nails but had to remove them due to the cost. After having cute nails for a while I just can't do without now so I have been starting to paint my natural nails.

  Where do you get your polishes like Catrice? Are there "go to" places here in NL for the good stuff? I bought the Katy Perry collection of mini's from ETOS but that was something like 17 euro, a bit expensive (as are the OPI I see everywhere) I am not familiar with what are the good brands to buy here. Any tips would be great! For shops I can find here in Rotterdam or webshops.

  Thanks! Love your blog :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi breigh,

  Unfortunately polishes like OPI are very expensive in The Netherlands, I advise buying OPI through the internet via webshops like www.transdesign.com etc.

  Polishes like Catrice are available at Kruidvat, that's a bit cheaper drugsstore then Etos is. Kruidvat sells brands like Catrice, Gosh, Essence etc. Have some shopping fun!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, ik wist niet dat de Kruidvat ook een basecoat had! Ik gebruik zelf ook die van Catrice :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je kan je nagel toppen witter maken door ze in een bakje met water en tandpasta te leggen..

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Anoniem,

  Thanks voor de tip! Ga hem eens uitproberen. Verder maakt het me weinig uit dat mn nagels geel zijn, ach draag altijd nagellak, haha zie het toch nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Sylvia als je hem in Nederland koopt is hij idd aan de duurdere kant maar ik heb hem via Ebay gekocht dat scheelt wel een paar euro,s :D

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations