dinsdag 13 december 2011

GFC Stops!

De meeste zijn inmiddels wel op de hoogte. Google stopt namelijk met het complete 'Google Friend Connect' concept, iets wat wij dus ookwel als gfc kennen. Ik volg persoonlijk al de blogs via gfc, zo ook de meeste van mijn volgers. Ik baal er behoorlijk van dat Google zoiets 'succesvols' uit de lucht wilt gooien om ruimte te maken voor iets anders. Als tegenprestatie biedt Google ons de optie om Google+ te gaan gebruiken... 

Most of you already now it probably. Google stops with the whole 'Google Friend Connect' also known as gfc. Personally I follow all my blogs through gfc, I like the way it is now, I can see all the updates in my dashboard and most of my followers are following me through gfc. I'm very pissed at google because they want to get rit of gfc to make place for other stupid things. Google said: Well use Google+ instead....

Oke leuk, ik ben dus een kijkje gaan nemen bij het hele Google+ concept. Het eerste wat mij opviel is dat het vrijwel een exacte kopie van Facebook is, ik heb absoluut geen manier gevonden om blogs te volgen via Google+. Wel kan ik zelf updates plaatsen van mijn eigen blog op een persoonlijke pagina op Google+. Klinkt je vast bekend in de oren, eigenlijk exact hetzelfde als Facebook dus. In ieder geval ik zie het nut van Google+ niet in, en vind het dus ook totaal geen vervanger voor gfc. Thanks Google..

Well fine, I made a Google+ profile and a page for my blog. The first thing I noticed was the fact that it's almost an exact copy of Facebook. I didn't find any ways to follow other blogs the way we do now, it's definitely not a good replacement for gfc. The only thing I can do with the Google+ page is letting my 'fans' know that there is an update on my blog. Sounds familiar huh? It's the same as my facebook page. I don't get the point. Thanks Google..

Aangezien gfc er dus compleet mee stopt, betekend dit voor mij dat ik straks 488 volgers via gfc ga kwijtraken. Het overgrote deel volgt mij via gfc, dit publiek krijgt straks dus geen updates meer terwijl ik natuurlijk wél dagelijks blijf posten! Ik vind persoonlijk Bloglovin' niet zo fijn werken, maar ook ik moet er nu aan gaan geloven en maar gaan wennen aan het hele Bloglovin'. Ik wil jullie natuurlijk niets opleggen maar ik zou het natuurlijk super vinden als jullie me straks ipv via gfc op een andere manier gaan volgen. Hieronder staat een klein lijstje met manieren om mijn blog alsnog te blijven volgen.

So gfc is quitting, and I'm loosing my 488 gfc followers. This means that all those followers won't recieve any updates anymore, while i'm updating every day on this blog! I'm personally not a big fan of Bloglovin' but I don't have other options at this point. Ofcourse I don't want to force you to do anything, but I would like it if you follow this blog in one of the other ways, it would be such a shame to loose everything I build up in 1,5 years. I made a short list of options to follow this blog. I hope you'll take the time to follow me on one of those options!


Bloglovin' is de beste optie om up to date te blijven van alle blogs die je volgt. Hierin krijg je in 1 pagina in je account alle updates van de blogs te zien die jij volgt. Op facebook en op twitter verschijnt dagelijks een link naar de geplaatste artikelen. Verder kun je me ook volgen via email. Typ dan je emailadres in in het daarvoor bestemde vakje in de zijbalk onder 'follow by email'. Ik hoop jullie straks allemaal terug te zien op Bloglovin'! Ik ga ook zoveel mogelijk blogs proberen te volgen via Bloglovin' die ik op dit moment enkel nog via gfc volg. 

Bloglovin' is the best way to stay up to date. You'll see all the updates from all the blogs you follow on one page in your account. On facebook and twitter you can see a link everyday to the new posts on my blog. Ofcourse you can follow me by email too. Typ your email in the sidebar under 'follow by email' and you'll recieve the updates in your mailbox! I hope to see you all back on Bloglovin'. I'm going to follow all the blogs on Bloglovin' too which I'm following with gfc at this moment.

Bedankt voor de moeite, en voor de bloggers onder ons, vergeet zeker niet te vermelden op je blog dat gfc stopt, het zou zonde zijn als we met zijn alle onze gespaarde volgers zouden verliezen dankzij Google!

Thanks for the support! And for all the other bloggers, don't forget to mension this on your blog, it would be such a shame if we all loose our followers just because Google! 

Edit: Inmiddels heb ik van iemand meegekregen dat Google het gfc wilt blijven gebruiken maar alleen voor de bloggers die gebruik maken van 'blogger'. Wanneer je dus een wordpress blog oid hebt dan stopt dit wel. Helemaal 100% zeker ben ik er niet van aangezien er op dit moment een hoop verhalen de rondte doen! In ieder geval blijft mijn website ook volgbaar op bovenstaande manieren!

Edit: I heard that Google didn't want to stop the whole gfc thing. I heard that it's still available for bloggers who use 'blogger', it only dissapears for the bloggers who're using wordpress or something like that. I'm not 100% sure about this because I heard a lot of stories at this moment! Anyways, ofcourse you can follow my blog on above ways! 

10 opmerkingen:

 1. Ik heb wel iets ervan meegekregen maar legde de link met gfc niet, wat irritant zeg!!! Snap het echt niet... Gelukkig volg ik mensen zelf niet via gfc, nou ja, ik volg er wel, maar kijk toch altijd op bloglovin en tegenwoordig bezoek ik de meeste blogs gewoon via facebook als ik een update zie ergens, maar toch. Ik heb niet zo heel veel volgers via gfc, maar toch wel een aantal, echt zonde dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat je 't niet goed begrepen hebt :)

  "Google Friend Connect—Friend Connect allows webmasters to add social features to their sites by embedding a few snippets of code. We're retiring the service for all non-Blogger sites on March 1, 2012. We encourage affected sites to create a Google+ page and place a Google+ badge on their site so they can bring their community of followers to Google+ and use new features like Circles and Hangouts to keep in touch."

  Zo te zien heb je gewoon een Blogger blog, en veranderd er voor jou dus helemaal niks!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Bregje,

  Hmm dat stukje van jou ken ik nog niet. Ik heb via google zelf meegekregen dat ze de stekker uit het complete gfc programma halen, en niet alleen uit de non-blogger blogs. Ik heb ook contact gehad met meerdere bloggers die via blogger werkten en ook deze kregen mee dat het complete gfc verdwijnt omdat ze ruimte willen maken voor nieuwe ontwikkelingen en niet meer verder willen gaan met gfc. Mocht het wel zo zijn dat het voor de bloggers via blogger niet geldt ben ik natuurlijk onwijs happy! Misschien moeten we het allemaal maar gewoon even afwachten, in ieder geval is deze blog op meerdere manieren te volgen dan alleen met gfc!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog even verder gezocht en dit zijn de dingen die ik ben tegengekomen: 'Een ander product wat nooit een succes is geworden is Google Friend Connect, gelanceerd eind 2008. Met Friend Connect kon je als webmaster diverse sociale functies toevoegen aan een website. Alle elementen worden per 1 maart 2012 uit de lucht gehaald'.

  Hmm misschien weten andere hier meer van?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zou echt balen zijn!! :( hoop toch wel dat het blijft bestaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. I refuse to go to goggle plus! That said, They way it read is that anyone that uses blogger wont lose gfc. It just effect follower that don't use blogger. like a wordpress follower that could use the widget and now can't. I just added anyway I could think of for people to follow me.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die quote komt van de officiele Google blog:

  http://googleblog.blogspot.com/2011/11/more-spring-cleaning-out-of-season.html

  Had nog niet eerder gehoord dat heel GFC weggaat, zou wel een verschil maken natuurlijk, waar heb je die info vandaan dan? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Bregje,

  Idd ik zie het! Ik heb via meerdere nieuwspagina's dus meegekregen dat het compleet zou weggaan (o.a. nu.nl en als je googled op gfc stop krijg je meer van dat soort nieuwsberichten). Ook heb ik bij meerdere bloggers gelezen dat zij meegekregen hebben dat hel gfc zou stoppen. Vind het een beetje maf als ze gfc wel doorlaten gaan voor de blogger gebruikers, hou het dan gewoon open voor iedereen! Het kost ze hoe dan ook toch wel geld haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. This is only for NON BLOGGERS sites-people who use word press etc. If you have a blogspot or blogger dot com address this DOES NOT effect you.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tis inderdaad maf ja, maar goed, we zullen wel zien wat er gebeurd! Heb wel alvast m'n G+ pagina gemaakt, just in case :P

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations