zaterdag 13 februari 2016

[Tutorial] Jeans Nails Step by StepAls eerste echte artikel voor Memblee ga ik jullie een tutorial voor bovenstaande jeans nailart laten zien! Deze nailart is een combinatie van stamping nailart met wat nailart uit de losse hand. Een best tijdrovend klusje, dus mocht je deze nailart willen namaken, zorg dan dat je genoeg tijd hebt!


Voordat je gaat beginnen met de nailart is het handig om de spullen alvast klaar te hebben liggen, dit om te voorkomen dat je met natte nagels nog in bakjes moet gaan rommelen op zoek naar iets! Een base- en topcoat gebruik je natuurlijk altijd, ook is remover een goede tip om in de buurt te hebben. Verder heb je de volgende producten nodig:
-          Donkerblauwe nagellak (Essence Denim Wanted LE gebruikte ik);
-          Lichte blauwe nagellak (Fogan);
-          Waaierpenseel;
-          Plat penseel;
-          Stempel+Scraper;
-          Witte stempellak;
-          Dashica stampingplate SDP 107.
Wanneer al je materialen klaarliggen kun je beginnen met de nailart. Bovenstaande foto laat de eerste stap zien. Hieronder beschrijf ik precies hoe iedere nagel eruit ziet, voor deze stap maak je alleen maar gebruik van de donkerblauwe nagellak:
Pink: Donkerblauwe french manicure
Ringvinger/Wijsvinger: Donkerblauwe full color;
Middelvinger/Duim: Donkerblauwe hoekige french.
Voor de gewone french en de hoekige french kun je als extra tool het platte penseel gebruiken om de lijnen wat strakker te maken. Voordat je verdergaat met stap 2 zorg je ervoor dat de donkerblauwe lak van stap 1 goed droog is. Voor deze stap heb je de lichtblauwe lak nodig, het waaierpenseel en eventueel een velletje papier.

Je brengt een klein beetje blauwe lak aan op het papiertje, hier ga je met het waaierpenseel doorheen. Het waaierpenseel beweeg je eerst even heen en weer over het papier zodat er geen dikke druppels lak aanhangen. Vervolgens ga je kriskras met het waaierpenseel over het donkerblauw heen. Op deze manier krijg je bovenstaand effect. Na afloop kun je de lijnen weer rechttrekken met het platte penseel.


Na deze stap is het alleen nog een kwestie van stempelen! Mocht je zelf een ander soort stampingplate met ritsen hebben is dat natuurlijk ook altijd een optie om te gebruiken!
Ik stempelde:
Op de pinken een stukje rits op het randje van de french;
Op de ringvingers en wijsvingers: een full nail stempel met patroon en rits;
Op de middelvingers en duimen: Langs de hoekige french een ritssluiting met rits. 


Het stempelen is altijd een kwestie van veel oefenen. Mocht je het helemaal doorhebben dan zal deze nailart een leuke uitdaging zijn om na te maken! Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations