woensdag 13 april 2016

[Nailart Technieken] One Stroke NailartBinnen de nailart heb je onwijs veel technieken waarvan je gebruik kunt maken. Denk aan nailarts die je uit de losse hand maakt (denk aan stripers of dottingtools waarbij je eigenlijk alles kunt tekenen wat je maar wilt, mits je daar een vaste hand voor hebt), maar ook de stempeltechniek en een techniek waar ik de laatste tijd helemaal van ben: de one stroke techniek!Een aantal van jullie zal de techniek wellicht kennen, voor degenen die hier nog compleet blanco in zijn zal ik een korte uitleg geven over deze techniek.

De one stroke techniek wordt gebruikt om realistische bloemen op de nagels te schilderen, maar niet alleen bloemen, ook strikjes, vlinders of zelfs beertjes kun je hiermee maken. Bij one stroke maak je gebruik van acrylverf, in de meeste gevallen gebruik je twee kleuren, vaak een lichte en donkere kleur. Naast acrylverf heb je natuurlijk een goed penseel nodig. Penselen zijn altijd erg persoonlijk. Ik gebruik zelf het Crystal Nails One Move 2 penseel, dit is een fijn schuin afgesneden penseel. Je kunt natuurlijk ook een recht afgesneden penseel nemen, de één vind dit fijn, de ander weer iets anders. Wat bij one stroke belangrijk is, is dat je de kleuren in elkaar laat overlopen. Dit doe je door één kant van het penseel in een donkere kleur te dippen en de andere kant in de lichte kleur. Vervolgens haal je het penseel over je hand heen om de kleuren te mengen, wanneer je de kleuren mooi vind overlopen dan kun je gaan beginnen met de nailart. 


Ik ben zelf gek op bloemen, ik probeer daarom ook steeds andere soorten bloemen te maken. Zo heb je in dit artikel al het één en ander qua bloemen voorbij zien komen. Op de foto hierboven zie je bijvoorbeeld roosjes. Wanneer je echt wilt dat je bloemen van de nagel afspringen is het aan te raden om een donkere achtergrond te gebruiken, denk aan zwart, donkergrijs of bordeaux rood. Natuurlijk kun je altijd een beetje spelen met de achtergrond, zo probeer ik zelf ook bij iedere nailart weer een ander soort achtergrond te gebruiken!


Ik ben zelf ook nog niet onwijs lang bezig met deze techniek en heb er ook echt een cursus voor gevolgd om de techniek goed onder de knie te krijgen. Het is lastig om op de juiste manier je penseel te hanteren, de goede hoeveelheid verf te gebruiken of de verf goed te mengen. Voor alles geldt: oefening baart kunst! 

Mocht dit artikel nou je interesse gewekt hebben in deze techniek zou ik zeggen: zoek eerst eens op youtube naar one stroke nailarts, hier kun je vaak precies zien hoe de techniek eruit ziet. Mocht je het zelf graag willen leren dan kun je uiteraard ook altijd gaan zoeken naar iemand die dicht bij jou in de buurt deze speciale cursussen geeft. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker plaatjes kijken, dat vind ik stiekem ook erg leuk om al die mooie bloemen nailarts bij elkaar te zien!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations