zaterdag 10 november 2012

[Experiment] Nailart Met Pons

Het klinkt misschien heel gek, maar bij alles wat ik zie en tegenkom probeer ik iets nagelgerelateerds te bedenken. Ik vind het ontzettend leuk om verschillende experimentjes uit te voeren, ook wanneer deze niet zo geslaagd zijn! Vooral wanneer ik langs de knutselhoek loop in de Action zie ik vanalles liggen welke je makkelijk zou kunnen gebruiken voor je nagels (denk aan plaksteentjes, stickertjes e.d.). Zo kwam ik een tijdje geleden een schap met van die figurenknipjes tegen. 

Hierboven zie je een afbeelding van het figurenknipje, ik weet niet zeker hoe ze deze dingen noemen (er stond ook niets op de verpakking) maar ik vroeg mij gewoon af of het mogelijk zou zijn om dit ding te gebruiken om sjabloontjes voor je nagels mee te maken! Gewoon handig voor wanneer je niet zo goed figuren kan tekenen maar wel iets leuks op je nagels wilt.
Ik heb mijn experiment op video vastgelegd. Om even kort uit te leggen wat mijn bedoeling was: Het uitdrukken van figuurtjes in normaal papier. Een klein vierkant papiertje om het figuurtje uitknippen, wat plakband ernaast en op de nagel plakken. Vervolgens inkleuren met wat stripers. Helaas lukte het me niet om een goed resultaat vast te leggen op films, hierdoor heb ik wat foto's toegevoegd die je hieronder ook kunt vinden.

Resultaten

Poging 1:
Hmm mijn eerste poging oogt wat slordig. Zoals je in het filmpje al kunt zien moet je het papiertje heel strak op de nagel houden en deze er op het juiste moment aftrekken, anders loopt de lak eronderdoor. Toch zie je wel duidelijk de vorm van een katje. Ik heb er voor de fun nog wat oogjes bij getekend, wellicht had ik dit beter niet kunnen doen?

Poging 2:
Poging twee ziet er al een stuk beter uit vind je niet? Minder geklieder en het katje ziet er net even wat netter uit. Het ligt ook zeker aan de lak die je gebruikt, wanneer je een dunne lak gebruikt zal deze sneller onder het sjabloontje uit lopen. Een wat dikkere lak blijft beter op zijn plaats.

Conclusie: Ik moet zeggen dat ik dit zeker een leuk experiment vond! De eerste poging zag er dan wel niet uit, maar de tweede poging ging al een stuk beter. Het is echt even een gekriebel om het sjabloontje op de goede plek en goed op de nagel te krijgen dus ik zou het niet aanraden als 'simpele vorm' van nailart. Daarnaast is dit ook makkelijker te doen met een wat simpelere vorm zoals hartjes of sterretjes! Mocht je zelf dit experiment ook willen uitvoeren dan zou ik het ontzettend leuk vinden wanneer jullie wat foto's laten zien! Deze kun je gewoon mailen of delen via de facebookpagina

Wat vinden jullie ervan?

13 opmerkingen:

 1. hihi,Ik ben dus zo ook altijd aan het denken "heyyy misschien kan ik het wel op mijn nagels gebruiken" en heb ik dus vorige week ook van die dingen gekocht om er mee te experimenteren. Leuk om te lezen dat jij ook zo shopt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt! Had idd je nailart gezien met die stickers! Heb zelf een aantal maanden geleden van die stickers voor op kaarten gekocht, moet het alleen nog even uitproberen, het zijn wel andere dan die rub on die jij gebruikt had! Ik zie ons ook echt al lopen door de action met allerlei maf spul om op je nagels te proberen haha!

   Verwijderen
 2. Leuk, die dingen heb ik boven nog ergens liggen. Ik heb er trouwens een ander idee mee. Zal dat van de week eens proberen en het op facebook zetten als het lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. heb ik ook al eens geprobeerd, maar vond het niet zo ;0

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En als je het probeert te sponsen gaat het dan niet beter?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Tsiisfamke,

  Dat is een goede! Ga ik eens uitproberen, bedankt voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. yw Sylvia ik zie het wel voorbij komen op je blog!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik had een andere tutorial gezien hoe je die gebruikt!
  Dan verf je een stuk scotch tape met nagellak, dan druk je dat printje uit en dan plak je hem gewoon als een sticker op je nagels! Topcoat erover en hij blijft mooi zitten :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo kun je het idd ook doen! Ga het onthouden en eens uitproberen!

   Verwijderen
 8. Ik wou hier ook al eens mee werken want ik heb er ook een aantal liggen thuis. De echte naam is een pons. Ponsen dus maar en dat doen met een spons is idd een goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er is idd een andere manier om dit te doen.... Gewoon wat nagellak op een doorschijnend plastiekje doen, de nagellak goed laten drogen en er vervolgens afhalen met een pincetje. Het laagje gedroogde nagellak "pons" je dan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het ook geprobeerd op mijn manier maar mijn nagels zijn gewoon te klein hiervoor. In ieder geval wel voor de figuurtjes die ik had. Ik had een blanco stickertje geponst en de opening met het figuurtje op mijn nagel geplakt maar zoals ik al zei, mijn nagels zijn gewoon te klein dus bleef het niet goed zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations