dinsdag 13 november 2012

[Vergelijking] Nfu Oh & Fogan

Een tijdje geleden swatches ik Fogan - Nr 11. Ik vond hem echt sprekend lijken op een andere lak welke ik in mijn bezit heb, maar wist op dat moment niet helemaal precies op welke. Na een tijdje zoeken kwam ik zo ongeveer dezelfde lak tegen! Nfu Oh - nr 115! Qua kwaliteit zijn de lakken natuurlijk niet helemaal te vergelijken, de lakken van Fogan kosten €1,- terwijl je voor een lak van Nfu Oh best wel eens €13,- kunt neerleggen, maar natuurlijk kan ik wel de kleuren vergelijken!

In de flesjes had ik wel al een beetje door dat het lakje van Nfu Oh iets donkerder zou zijn. Hierboven zie je op de wijsvinger en op de ringvinger Fogan - nr 11 en op de middelvinger en pink Nfu Oh - Nr 115.


De finish van beide lakken is wel hetzelfde. Beide lakken hebben een metallic finish. Het lakje van Nfu Oh is een tikkeltje donkerder, dit valt op de foto's meer op dan het deed in het echt. Beide lakken brengen verder prima aan zonder problemen.

In de dekking zit wel iets verschil. De lak van Nfu Oh was dekkend met twee lagen. Om de lak van Fogan wat mooier te krijgen heb ik hier 3 lagen van gebruikt. Eigenlijk best grappig om te zien dat er helemaal geen hele grote verschillen zitten tussen zo'n budgetlakje en zo'n high end nagellak!

Conclusie: Ben je op zoek naar dit lakje van Nfu Oh dan zou je als goede vervanger ook Fogan - nr 11 kunnen aanschaffen en hier bijvoorbeeld een laagje zwart onder kunnen doen. Op deze manier wordt de lak qua kleur wat donkerder en zal hij goed overeenkomen met de lak van Nfu Oh. Het design van Fogan (of iedere andere lak)kan natuurlijk niet tippen aan die van Nfu Oh, want deze potjes zijn gewoon echte eye catchers!

Kopen jullie liever budget lakken of ben jij een echte high end lover?

6 opmerkingen:

 1. Ik koop allerlei merken.
  Als ze goekoop zijn, koop je misschien sneller een aantal meer.
  Langs de andere kant kan je ook investeren in dure.
  Die zouden normaalgezien toch van betere kwaliteit moeten zijn he.
  De merken die ik in mijn bezit heb: Catrice, Collistar, Deborah, Dior, Essence, NYC, Only You, O.P.I., Sinful Colors, 2B.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dure lakken vind ik persoonlijk niet altijd beter. Ik heb zelf een aantal lakken van opi die slecht dekken en snel chippen. Dan vind ik soms budgetlakken beter.

   Verwijderen
 2. heel veel verschil is er niet, ik koop beide

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke vergelijking. Ik ben een echte budgetkoper of een aanbiedingen koper en zal nooit 13,- voor een lak uitgeven. De enige lakken die een tikkeltje duurder zijn is dan misschien van China Glace en als daar een super mooie bij zit koop ik die wel maar dan moet ie ook wel uitzonderlijk mooi zijn en een kleur die ik dan perse NU wil hebben. Ik speel met mijn lakken, heb bijna om de 4 a 5 dagen een andere kleur dus voor mij is het niet belangrijk dat een lak lang en goed blijft zitten. Ik moet wel toegeven dat ik de donkere paars mooier vind dan de lichte en laat ik die lichte nou net hebben hahaha...maar dat is op te lossen met een laagje zwart eronder.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben zelf ook meer een budgetshopper. Ik wissel ontzettend vaak van lak en doordat mijn nagels vrij sterk zijn blijft zelf een miss sporty lakje een week perfect zitten! Ik heb wel wat duurdere lakken in mijn stash, deze heb ik of gekregen of eens gewonnen. Het meeste wat ik uitgegeven heb voor een lak is geloof ik €8 Voor Essie in de aanbieding!

   Verwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations