zaterdag 6 september 2014

[Experiment] One Stroke #1

 Al jaren ben ik ontzettend onder de indruk van de meest prachtige nailart bloemen die gemaakt worden met de one stroke techniek. Ook ik heb het wel eens uitgeprobeerd, maar helaas niet heel erg succesvol. De afgelopen dagen ben ik ontzettend veel tutorials aan het bekijken en aan het opzoeken via o.a. Youtube en Google. Ik ben helemaal gemotiveerd om hard te gaan oefenen!


Het lijkt me voor mezelf en voor jullie leuk om gewoon zo nu en dan een experiment artikel online te plaatsen met wat oefenwerkjes. Vooral in het begin is het natuurlijk allemaal niet perfect, maar ik ben aan het oefenen! One stroke bloemen maak je met een platte kwast die je in twee kleuren acrylverf dipt.

Ik ben eerst begonnen met het oefenen op een wit vel papier. Gewoon heel veel bloemen en bloemblaadjes. Hierboven zie je een experimentje met een bloem met zes blaadjes. One stroke doe je echt met acrylverf, dit omdat de verf wat dikker is en sneller droogt. Nagellak is te dun en vloeibaar.

Na een tijdje geoefend te hebben op papier besloot ik de uitdaging op een nagel aan te gaan. Ik lakte een tip helemaal zwart en maakte met de one stroke techniek het begin van deze bloem.

Met een dottingtool maakte ik nog wat extra details in de bloemen en zette ik wat random stipjes. Het uiteindelijke resultaat zag eruit zoals hierboven. Ik moet zeggen dat ik weer voor zo'n eerste keer oefenen niet geheel ontevreden ben met het resultaat! Ik hoop dat ik met veel oefenen steeds handiger wordt in deze techniek en de uitgebreidere bloemen kan maken!

Hebben jullie de one stroke techniek ook al eens geprobeerd? Ik moet zeggen dat het allemaal maar zo makkelijk lijkt via Youtube, maar in werkelijkheid is het lastiger dan ik dacht!

5 opmerkingen:

 1. Ghihihi ik heb het ook wel eens geprobeerd maar was inderdaad moeilijker als dat het lijkt! Wel goed gelukt hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb er toen via vakantie veilingen een soort basis workshop voor gevolgd en dat was echt heel handig. Maar nog steeds oefening baart kunst.
  Als ik je een tip mag geven, ga meerdere keren over je bloem heen. Oftewel meerdere lagen, dan dekt het mooier en dan ziet je resultaat er wat feller uit ;-)
  Je wordt er vanzelf goed in! Ik ben nu een jaar bezig en kan steeds meer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Ben nu idd 2x over de bloemen heen gegaan maar de kleur blauw is idd nog niet zo geweldig! Ik ga voorlopig nog even verder met oefenen. Zat zelf ook te denken aan een workshop, maar het meeste is zo ver uit de buurt helaas...

   Verwijderen
  2. Wie weet ligt het ook aan je verf. Ik gebruik verf van de xenos want die van de action dekt voor geen meter. Ook altijd het proberen waard ;-)

   Verwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations