vrijdag 26 oktober 2012

Berry Bazaar + Bruine Crackle

De crackle trend is allang weer voorbij en eerlijk gezegt gebruik ik het zelf ook nog maar weinig. Een tijdje geleden liet een volger mij via Facebook weten dat ze iets raars meegemaakt had met een crackle lak van Fogan. Je kunt het bericht terugvinden op de facebook pagina van Nailart Creations.

Het kwam er in ieder geval op neer dat de kleur van de crackle direct na aanbrengen veranderde. Na het aanbrengen van de topcoat werd de kleur pas weer zoals in het flesje. Dit wekte natuurlijk mijn interesse en aangezien ik nog een crackle lak van Fogan had liggen, heb ik hem eens uitgeprobeerd!

Toen ik wat lakken van Fogan bestelde kreeg ik deze bruine crackle er gratis bij. Absoluut mijn kleur niet en ik gooide hem ook meteen in de kast met de intentie hem nooit te gaan gebruiken. Ondanks dat ik de kleur niet mooi vind wilde ik dus wel de uitdaging aangaan! Ik probeerde de bruine crackle uit over Berry bazaar, het lakje die jullie gisteren hebben gezien!


Het aanbrengen van de lak ging soepel, hij barst mooi open dus dat is alweer een meevallertje. Hierboven zie je het resultaat zonder topcoat. De crackle droogt mat op. De bovenste foto is gemaakt met flits, de onderste zonder flits. Zoals je ziet had ik er geen problemen mee dat de lak van kleur veranderde hij is gewoon bruin.

Om de test af te ronden bracht ik er nog een topcoat over. Het resultaat is hierboven te zien. Heel eerlijk? Ik vind het er buitengewoon smerig uitzien, ik zal niet openlijk mijn gedachtes hier neergooien, maar waarschijnlijk begrijp je het wel! Zonder de topcoat vond ik de crackle nog gaan, maar met topcoat? Niet voor herhaling vatbaar! Ik denk dat ik deze crackle ook maar weer diep wegstop ;-)!

Hebben jullie ook aparte ervaringen met de crackles van Fogan? Kleuren die spontaan veranderen e.d.?

9 opmerkingen:

 1. Ik snap goed waarom je die crackle kleur ver weg stopt, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha...ach, het is toch net chocola....om je vingers bij af likken :-)
  Maar nee, stop deze maar gauw weg inderdaad ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee maar ik denk dat het ook komt door de kleuren combinatie. Ik denk dat als je bijvoorbeeld een lichte kleur bruin of geel of iets eronder zou doen, het wel leuk zou kunnen zijn denk ik. Maar misschien is het dan alsnog smerig :P (niet chocola maar eerder modder ofzo)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Denk zelf dat het niet zoveel uitmaakt welke kleur je eronder doet. De topcoat geeft die bruine crackle een vieze poep/modderkleur haha!

   Verwijderen
 4. Ik snap nu wel waarom je deze crackle gratis erbij gekregen hebt hahahaha....die kunnen ze aan de straatstenen niet kwijt denk ik :-)
  Wie wil er nou zo'n poepkleur op zijn nagels en dan ook nog eens als crackle dat het net lijkt alsof je je je nagels niet goed schoon gemaakt hebt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @ Vivian,

  Haha ja inderdaad als niemand het koopt moeten ze het maar gratis weggegeven! Maar verder ben ik over het algemeen heel erg tevreden met Fogan! Zit er zelfs nog aan te twijfelen om beide displays lakken te bestellen, het is erg goedkoop en het zijn ontzettende leuke en goede lakken!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations