woensdag 24 oktober 2012

Stempeltest: China Glaze Deel 1

Vanaf vandaag komt er zo nu en dan weer een nieuw soort artikel voorbij, namelijk: de stempeltest! Wanneer ik nailarts met Konad/stempelen maak krijg ik vaak de vraag of je nou perse speciale stempellakken nodig hebt. Het antwoord is dus nee! Nu moet ik wel zeggen dat de speciale stempellakken echt gemaakt zijn voor het stempelen en dit vaak wel wat makkelijker gaat, maar ook gewone lakken zijn soms perfect om mee te stempelen! Met de stempeltest artikelen neem ik steeds een aantal lakken die ik ga testen om mee te stempelen!

Vandaag ga ik beginnen met vier lakjes van China Glaze, ik zal steeds proberen een aantal lakken van andere merken te nemen zodat deze artikelen voor iedereen interessant blijven! Ik kies een afbeelding van een stempelplate uit welke ik ga gebruiken om te testen, ik probeer steeds een afbeelding van originele Konad plates te gebruiken omdat deze over het algemeen het beste stempelen. Ik stempel alle lakken op een donkere en een lichte ondergrond om duidelijk het verschil te laten zien, ik gebruik hier wit en zwart voor.

De lakken die ik vandaag ga testen zijn Him Out (kaleidoscope collectie), OMG (OMG collectie), TMI (OMG collectie) en DV8 (OMG collectie). 


Hierboven de vier lakken op een witte ondergrond. De eerste foto is met flits, de tweede foto zonder flits onder lamplicht. Hieronder de beschrijving per lak:

Him Out: Haast niet te zien, dit lakje is een holografisch lakje en bestaat vooral uit glitters en heeft een vrij lichte basiskleur. De lichte kleur maakt hem ongeschikt om te stempelen op een lichte ondergrond. 
OMG: Deze kleur is heel lichtjes te zien op een lichte ondergrond, de lak zelf stempelt wel maar zilver op wit is een lastige combinatie. OMG is dus niet geschikt om te stempelen op hele lichte ondergronden.
TMI: Overduidelijk geschikt voor een lichte ondergrond. De kleur komt mooi en duidelijk over.
DV8: Voor dit lakje geldt hetzelfde als voor TMI. Duidelijke en goed zichtbare kleur op een lichte ondergrond.

Vervolgens heb ik de lakken getest op een donkere ondergrond. Ook hier weer een foto met en zonder flits.

Him Out: Ook op een donkere ondergrond zie je weinig terug van dit lakje, vooral door de vele glitters is dit lakje ongeschikt om te stempelen op zowel een donkere als lichte ondergrond.
OMG: Dit lakje is erg goed zichtbaar op een donkere ondergrond, OMG is ook een holografisch lakje maar met minder glitter, op een donkere ondergrond zie je zelf nog iets terug van het holografische effect. OMG is enkel geschikt voor een donkere ondergrond.
TMI: Dit lakje is ook duidelijk zichtbaar op een donkere ondergrond en ook hier zie je iets terug van het holografische effect. TMI is geschikt voor zowel een lichte als donkere ondergrond.
DV8: Ook DV8 is goed zichtbaar op een donkere ondergrond, de kleur van DV8 wordt zelfs iets duidelijker op een donkere ondergrond. Ook hier zie je weer iets terug van de holografische gloed. DV8 is geschikt voor zowel een donkere als lichte ondergrond.   

Wat vinden jullie van de stempeltest? Voor herhaling vatbaar? Mocht je graag willen weten of een bepaalde lak goed stempelt, laat het achter bij de comments en dan zal ik proberen die specifieke lak mee te nemen naar de volgende test!
 

10 opmerkingen:

 1. Wow, vooral de zwarte tests vind ik super. Erg mooi. Leuk, ga hier vooral mee door. Ik heb veel FOGAN lakjes dus zou leuk zijn als je die ook een keer mee neemt in je tests.
  Wat is het verschil tussen een gewone lak en een stempellak?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik zal de lakken van Fogan even onthouden dan probeer ik die mee te nemen naar de volgende test! De echte stempellakken zijn meestal wat dikker qua textuur. Die kun je dan niet gebruiken als gewone lak omdat dit amper droogt op je nagels. Maar daardoor zijn ze juist weer geschikt om mee te stempelen!

   Verwijderen
 2. Hayhay,

  Dit is een heel leuk artikel! Zeker voor herhaling vatbaar :)
  Ik zelf heb veel Essence lakken, ook leuk om die een keer terug te zien :)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super om te horen! Ben je ook benieuwd naar het stempelen van de oude collectie? Van de nieuwe colour&go collectie heb ik namelijk nog niet zo heel veel lakken!

   Verwijderen
 3. Leuk en handig artikel! Ik ben wel benieuwd naar de Essence en Catrice lakken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is het beste idee ooit! Super cool gedaan:) Echt heel handig ook. Zoals ik ook op fb aangaf zijn de lakjes van de magnetics van Essence ook erg goed, daarnaast ben ik ook fan van de Kiko-lakjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks voor het leuke compliment! Probeer altijd zo origineel mogelijk te blijven en steeds weer wat nieuws te verzinnen om het leuk te houden! Je tip van die lakken ga ik idd meenemen! :-)

   Verwijderen
 5. Wat zijn die lakjes leuk om die donkere ondergrond! ziet er echt heel erg mooi uit.
  Leuk artikel trouwens, ben wel benieuwd naar lakjes van andere budgetmerken vb Hema huismerk, Etos huismerk, D&A huismerk, Miss Sporty, NYC, etc.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations