zondag 14 oktober 2012

[Review] Essence Colour & Change - Sweet Surprise

De Colour & Change nagellakken van Essence liggen inmiddels alweer een tijdje in de winkel. Ik heb zelf in de buurt helaas geen Kruidvat met extra schap, dus het heeft een tijdje geduurd voordat ik kennis maakte met de colour & change nagellakken. Deze lakken zijn dus ook enkel verkrijgbaar bij de grotere kruidvat filialen welke een extra schap hebben!

Om gebruik te kunnen maken van deze producten heb je een basiskleur nodig, en een soort van aparte striper met een doorzichtige vloeistof. De striper zorgt ervoor dat de kleur van de lak gaat veranderen. Hierboven heb ik de kleur Sweet Surprise aangebracht, dit is een roze/paarse lak met een metallic finish. Wat mij van deze lak erg opviel is het feit dat de dekking super is, één dun laagje is genoeg! 


De bovenste foto is gemaakt zonder flits, de onderste met flits.

Wanneer de basis droog is, is het de bedoeling dat je met de striper verschillende figuurtjes maakt op de nagel. De vloeistof die uit de striper komt zorgt ervoor dat de kleur van de basislak veranderd. Op deze manier lijkt het alsof je twee verschillende kleuren gebruikt hebt, terwijl je dus eigenlijk maar één kleur gebruikt hebt!

Conclusie: Ik vind het concept leuk bedacht. Nu vind ik de uitwerking van deze lak niet optimaal. Ik heb verschillende patronen uitgeprobeerd en ik kreeg er een beetje een raar gevoel bij. Ik vind de combinatie van de basiskleur met de kleur die de striper creëert niet mooi. Daarbij moet je er ook voor zorgen dat je elke keer precies dezelfde hoeveelheid op het kwastje hebt, anders krijg je ook nog eens kleurverschil, dit is duidelijk te zien op mijn middelvinger. Zou ik dit opnieuw gebruiken? Eerlijk gezegd, nee, deze kleurencombinatie sowieso niet. Ik heb ook nog een blauwe basis welke ik binnenkort ga proberen, ik hoop dat deze wat mooier is!

Even voor degenen die niet zo van het lezen van verpakkingen houden ;-). Op het flesje staat aangegeven: geen topcoat gebruiken. Hierboven zie je het resultaat met topcoat, de kleur loopt compleet over de hele nagel heen en zo zie je dus niets meer van hetgeen wat jij gemaakt hebt!

Bij het zien van het resultaat met de topcoat, begin ik mij af te vragen of er een soort van topcoat in de striper zit, welke de kleur doet veranderen... Wanneer ik de blauwe lak ga uitproberen ga ik eens testen hoe dit precies zit! Voor zover hebben jullie in ieder geval kunnen zien hoe dit product werkt.

Wat vinden jullie van deze colour&change nagellakken? Hebben jullie ze zelf al uitgeprobeerd? 

5 opmerkingen:

 1. Hihi ik zag dat ook op het etiket staan "do not use topcoat" uhuuu moeten ze net tegen mij zeggen, en ik testte dat dus uit en foetsie was mijn nailart xd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja klopt. De hele kleur van die lak veranderd door de topcoat. Volgens mij zit er echt gewoon een topcoat in die striper hoor!

   Verwijderen
 2. Thanks for review, you've just save me some money :). I had a plan to buy all of those, but now - i don't think so. Still, I can't wait to see blue one, maybe I'll change my mind again :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das gewoon een trucje om je xtra te laten kopen. Ik heb de tweede stap niet gekocht, maar topcoat gebruikt en dan veranderd de kleur ook. dus gewoon stipjes met een saté prikker maken die in de topcoat is gedoopt, werkt prima! Ik heb de blauwe, erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo'n gevoel had ik inderdaad ook na het aanbrengen van de topcoat!

   Verwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations