woensdag 27 november 2013

[MMA/EMA] De Gevaren van o.a. Solar!

De decembermaand komt steeds dichterbijer en dat betekend ook dat de feestdagen weer in zicht komen. Veel dames willen tijdens de feestdagen even snel mooie nagels en laten deze dan ook zetten. Juist omdat op dit moment veel de keuze maken om kunstnagels te laten zetten ga ik jullie vandaag iets vertellen over de gevaren van MMA. Waarschijnlijk zegt jullie dit helemaal niets, maar dit is wel iets waar je rekening mee moet houden wanneer je de keuze maakt om kunstnagels te laten zetten!

Tijdens mijn opleiding kreeg ik al mee dat er een aantal producten niet goed zijn om te gebruiken op de natuurlijke nagel. Zo werd ik meteen al geïnformeerd over Solar. Solar wordt steeds bekender omdat dit een zeer stevig materiaal zou zijn. Dat klopt inderdaad, Solar nagels zijn érg sterk! Maar niet zonder risico. De producten waarmee Solar nagels gezet worden bevatten het stofje MMA (methylmethacrylaat). MMA staat bekend als product welke irriterend voor ogen, luchtwegen en huid zijn en in sommige gevallen zelfs kankerverwekkend kan zijn! Kun je nagaan wanneer je dat product laat aanbrengen op jouw nagels!


Wil je dus kunstnagels laten zetten. Kies voor gel of voor acryl. Laat je bij acryl goed informeren, sommige acrylvarianten bevatten ook MMA, altijd even navragen bij de nagelstylist dus. Heeft de nagelstylist geen idee wat MMA is? Zoek dan even verder naar iemand die wat meer gekwalificeerd is, het gaat om jouw nagels! De meeste producten die gebruikt worden bevatten de veilige stof EMA (ethylmethacrylaat), dit veroorzaakt geen schade op de natuurlijke nagel! Laat je ook niet altijd verleiden door hele dure salons, ook mijn prijzen liggen niet heel hoog, maar ik werk wél met veilige producten. Simpel gezegd omdat ik geen pandhuur heb (salon aan huis) en er niet fulltime van hoef te leven. Ik kan genoeg nagelsalons opnoemen die werken met solar en dus bezig zijn met het verpesten van nagels (deze dames vragen ook met gemak €50,- voor een set dus vergis je er niet in!).

Waarom wordt er dan toch met MMA gewerkt? Simpel, MMA is goedkoper dan EMA. Degenen die Solar nagels zetten kopen de producten met MMA voor 60% goedkoper in dan de producten met EMA. Dus meer winst. Wanneer je op de afbeelding hierboven klikt, kun je zien wat MMA voor schade kan aanrichten aan de nagels. MMA hecht slecht aan de nagel, hierdoor wordt bijna het complete nagelbed weggevijld. Dan pas blijft MMA goed zitten, als je dan je nagel stoot heb je niets meer over...

De afbeeldingen hierboven zijn scans uit het blad Nail Design Magazine. Normaal gesproken haal ik nooit afbeeldingen ergens vandaan, maar dit artikel heeft op mij heel veel indruk achtergelaten! Aangezien je als consument niet aan het Nail Design Magazine kunt komen heb ik het artikel gescand om jullie goed te kunnen informeren. Wil je de scans hierboven in groot formaat hebben zodat je het complete artikel kunt lezen? Stuur dan even een mailtje naar info@nailartcreations.nl en dan stuur ik je de afbeeldingen toe! 

Je hebt maar twee handen met 10 nagels. Schade die eenmaal aangericht is kan bijna niet meer genezen worden... Laat je dus goed informeren voordat je een set nagels laat zetten, ga niet alleen maar op de prijs of op een salon in het centrum af! Nagelstylistes horen deze vragen goed te kunnen beantwoorden, zo niet, ga dan verder op zoek naar een ander! 

1 opmerking:

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations