dinsdag 10 juli 2012

Tag: Bloggen

Meestal doe ik enkel Tags wanneer een specifiek iemand mij echt een tag stuurt. Nu kom ik de laatste tijd steeds vaker de 'bloggen' Tag tegen. Aangezien dit een leuke manier is om iets meer over mij en over het bloggen te lezen ga ik vandaag de Bloggen Tag doen! Veel plezier!

Hoe lang blog je al?
Sinds 8 juni 2010 ben ik bezig met bloggen. Ik ben met deze blog gestart en tot op de dag van vandaag ben ik hier nog steeds mee bezig!

Hoeveel tijd per dag steek je in het bloggen?
Pfoeh eigenlijk behoorlijk wat tijd! Wanneer ik lakjes ga swatchen doe ik vaak behoorlijk wat lakken achter elkaar en maak ik vaak ook nog wat nailarts. Uiteindelijk doe ik dan ook nog eens alle 10 de nagels om de dagen daarop voorzien te zijn van leuke nagels. Dit alleen al duurt gemiddeld zo'n 2 à 3 uur. Nu swatch ik niet iedere dag lakjes natuurlijk. Daarnaast kost het typen van artikels ook behoorlijk wat tijd. Ik steek zo gemiddeld ongeveer een uur in een artikel, dit houdt dus in het uitzoeken van de foto's, het bewerken van de foto's, het uploaden van foto's en het artikel zelf schrijven. In het begin schreef ik letterlijk iedere dag de artikels, nu plan ik meestal wat vaker vooruit door de drukte met school. Toch schrijf ik vaak doordeweeks ook nog gewoon artikels. Naast het schrijven van artikels lees ik ook alle comments, probeer ik zoveel mogelijk comments te beantwoorden en ben ik dagelijks aan het brainstormen voor nieuwe artikels. Ook het beantwoorden van emails e.d. valt onder het bloggen. Kortom, gemiddeld per dag steek ik echt wel zo'n 3 à 4 uur tijd in deze website.   

Weten mensen in je omgeving dat je blogt?
Bij lange na niet iedereen, ik vertel het ook echt alleen wanneer mensen er specifiek om vragen, ik loop hier niet zo mee te koop. Er zijn een aantal mensen die dit wel weten maar of zij ook daadwerkelijk deze website bezoeken? Geen idee. 

Hoeveel volgers heb je?
Oke hmm even zoeken, hier komt ie:

GFC: 538
Bloglovin': 108  
Twitter: 577
Facebook: 52

Hoe kwam je op het idee te gaan bloggen?
Ik was zelf al een tijdje bezig met het nailarten toen ik besloot een eigen website te maken. Ik ben toen met een gratis website van webklik begonnen en plaatste hier al mijn foto's op. Na een maandje of twee begon dit te vervelen, ik wilde méér delen dan enkel foto's! Enkel de website die ik toen had liet het niet toe om echt aparte stukjes te schrijven zodat mensen hier een comment achter konden laten, dit kon enkel in het gastenboek. Toen ben ik gaan zoeken naar een plek op het www waar dit wel kon. Toen kwam ik Blogger tegen, ik heb nog een weekje getwijfeld, omdat ik dus die andere website al had, maar ik heb uiteindelijk de knoop doorgehakt om te beginnen met bloggen. Sindsdien hou ik dit ook echt vol, vanaf het begin af aan heb ik ook echt veel energie en tijd in deze website gestoken en dit wordt steeds meer en meer. Ik zie het bloggen overigens niet als verplichting. Ik heb er echt plezier in!

Wat vind je het leukste aan je blog?
Eigenlijk toch wel het feit dat het werk wat ik in deze blog steek zo wordt gewaardeerd door mijn bezoekers. Ik kan jullie echt wel een miljoen keer bedanken, ik vind het ontzettend leuk om iedere dag weer de reacties te zien en te lezen hoe betrokken jullie je voelen bij bepaalde artikelen. Ik vind het trouwens ook superleuk als iemand een nailart van mij probeert na te maken, ik voel mij dan echt vereerd dat ik mensen heb kunnen inspireren!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Oh jongens, dit wil je écht niet weten. Ik haal inspiratie uit de meest gekke dingen. Qua nailart zie ik overal om mij heen inspiratie, ik heb zelfs een keer een nailart geïnspireerd op een beker gemaakt. Verder inspireren jullie mij heel erg! Daarnaast schrijf ik ook echt over dingen die ik zelf test en uitprobeer. Ik ben niet zo'n fan van die product releases, sporadisch komt zoiets hier voorbij. Ik ben van mening dat het voor de lezers er niet bepaald spannender op wordt wanneer iedereen dezelfde dag een bericht plaatst over de nieuwe collectie van Essence of Catrice. 

Heb je wel eens dat je geen tijd of zin hebt om te bloggen? En hoe los je dit dan op?  
Als ik heel eerlijk ben: Nee, hier heb ik absoluut geen last van! Ik heb nooit het gevoel dat ik geen zin heb o.i.d. Ik plan mijn week altijd goed vooruit. Op zondagen bekijk ik mijn agenda en schrijf ik op wat ik die week allemaal moet doen. Ook kijk ik alvast vooruit welk artikel ik op welke dag plaats. Wanneer ik dan van tevoren zie: Oh die dag heb ik een toets, dus de dag ervoor wil ik keihard leren, zorg ik ervoor dat de ik de dag voor de toets niets hoef te doen aan de website (stiekem zit ik dan alsnog veel te doen, maar dan hoef ik in ieder geval geen artikel te schrijven voor de volgende dag, hier zit toch wel het meeste tijd in!). Vooruit plannen is vooral in combinatie met studeren erg fijn!


Ik hoop dat jullie deze Tag leuk vonden om te lezen! Mocht je nog iets willen weten kun je je vraag natuurlijk altijd bij de comments stellen! Voel je vrij om de tag over te nemen!

2 opmerkingen:

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations