vrijdag 28 augustus 2015

Geslaagd!

Vandaag even geen nagelartikel, maar een persoonlijk artikel met onwijs leuk nieuws (voor mij dan ;-))

Ik ben namelijk geslaagd voor de opleiding tot leraar basisonderwijs! 


Ik zal even vanaf het begin af aan beginnen. In 2011 heb ik de cursus tot nagelstyliste afgerond, op datzelfde moment besloot ik toch nog even door te gaan met school en begon met de HBO studie tot leerkracht basisonderwijs. De voltijd variant, dus naast de nagels had ik vier dagen les, één dag stage en nog de site erbij. 

Het eerste jaar ging prima, niet volledig vlekkeloos, maar ik had genoeg studiepunten en mocht gewoon de opleiding voortzetten. De reken- en taaltoets haalde ik direct in één keer, dus dat was allemaal geen probleem. Wel had ik een aantal toetsen niet gehaald, dus deze gingen mee naar jaar twee.

Het tweede jaar verliep ook prima. Natuurlijk allemaal niet onwijs gemakkelijk, het bleef voor mij een druk rooster natuurlijk en ik had nog wat van jaar 1 in te halen waardoor ik mijn propedeuse nog niet had. Over één toets struikelde ik onwijs, deze wilde maar niet lukken en ook aan het eind van jaar 2 had ik deze toets nog niet. Ondanks dat mocht ik gelukkig wel door met nog één of twee dingetjes welke ik uit jaar 2 moest herkansen. 

Jaar 3 werd voor mij wat prettiger. Het eerste half jaar had ik drie dagen in de week les met twee dagen stage. Ik haalde de laatste toets en kreeg eindelijk mijn propedeuse. Het tweede halfjaar volgde ik twee minoren ICT. Onwijs leuk en leerzaam!

Uiteindelijk ben ik dan bij jaar 4 belandt, één van de drukste jaren. Vooral voor mij, de salon begon veel drukker te worden, het eerste halfjaar had ik 2 dagen stage en verschillende dagen les in de week. Stage ging niet soepel, ik begon in groep 7, maar dat verliep i.c.m. met een ouder niet goed. Ik was mijn motivatie even kwijt en wilde op dat moment niet meer verder in die groep. Ik kon gelukkig na 2 weken stage in groep 7, opnieuw beginnen met een stage in groep 8. Onwijs leuke groep met hier en daar natuurlijk wat kleine dingetjes, maar ik kijk goed terug op dit jaar! Het laatste halfjaar werkte ik drie dagen in de week in groep 8 en de rest van de dagen werkte ik in de salon. School schoot er een beetje bij in.. Ik had geen tijd meer voor verslagen en bouwde aardig wat achterstand op.. 

Mijn scriptie vond ik onwijs interessant en hier heb ik echt de volle tijd in gestoken. Ik merkte dat ik het eerste inlevermoment niet ging halen. Daarnaast moest ik nog een twee achterstallige verslagen (grote) en een toets uit jaar 2 herkansen. Eenmaal in mei beland moest ik keihard gaan werken. Ik moest en zou die laatste verslagen gaan herkansen, want met die studiepunten kreeg ik een extra kans voor de toets. Die toets was het enige wat ik dan nog zou missen, had ik die in the pocket, dan kon ik in augustus (nu dus) voor het eindgesprek komen. 

Na heel wat nachten doorwerken, gejank, geblèr en geruzie met docenten verder mocht ik in de eerste week van de vakantie mijn laatste toets herkansen. Dezelfde dag kreeg ik nog het resultaat, een 6,5. Opluchting! Nu was het wachten op het resultaat van mijn scriptie. 9 Juli werd ik gebeld.. Een telefoontje.... dat is nooit goed nieuws. Ik kreeg te horen dat ik een voldoende had voor mijn scriptie (pfoeh), maar dat ik één alinea moest herschrijven (serieus 5 zinnen, omdat er in één zin het woordje 'ik' stond) want anders zou ik mijn cijfer niet krijgen. Dus weer herschreven, opnieuw geprint, ingebonden en ingeleverd.. Uiteindelijk was het goed, had ik mijn cijfer en kreeg ik de planning voor het eindgesprek. 

27 Augustus 2015 om 13:15 stond het gesprek gepland, met o.a. een docent waar ik al een aantal jaren niet zo heel goed contact mee had. Zoals je wel begrijpt keek ik hier enorm tegenaan.. Ik besloot er uiteindelijk gewoon voor te gaan, maakte een poster om mijzelf als leerkracht te presenteren en wist daarmee een groot deel van het gesprek vol mee te praten. Na wat kritische vragen en 10 minuten op de gang wachten kreeg ik uiteindelijk het verlossende woord... GESLAAGD! 

Dus nu? Nu wordt het werken in zowel het onderwijs als in de salon. In het onderwijs in de invalpool en in de salon zoveel mogelijk 's avonds en in de weekenden. De precieze planning moet ik nog even bedenken, waarschijnlijk hou ik ook één gehele dag om in de salon te werken. 

Uiteindelijk is er een enorme stressfactor nu eindelijk weg. Dat diploma is in de pocket, geen student meer, maar beginnen met het echte leven! 

2 opmerkingen:

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations