zaterdag 26 oktober 2013

[Review] Essence French Manicure Brush

In het nieuwe assortiment van Essence vind je tegenwoordig de french manicure brush. Bij het zien van de promotie van de collectie begon ik toch best nieuwsgierig te worden naar dit product. Klinkt ideaal toch zo'n kwast waarmee je in een wip een prachtige french manicure kunt maken? Laten we eens testen of dat werkelijk waar zo is!In de verpakking staat bijgesloten een gebruiksaanwijzing. Je kunt deze kwast gebruiken voor de french manicure, voor de moon manicure en voor een colour blocking look. Daarnaast kun je zien dat je de lak op het kwastje krijgt door het afvegen van de nagellakkwast.

Dit is hoe de kwast eruit ziet. Wat mij vooral opviel was de breedte van de kwast, deze is namelijk heel smal! De kwast heeft een ronding die de mooie boog in de french manicure zou moeten maken.

De kwast is net zo breed als mijn pinknagel. Nu heb ik zelf best smalle nagels dus wil ik niet weten hoe dit uitkomt bij wat bredere nagels. Zoals je hierboven op de foto met mijn duimnagel kunt zien: hou de kwast wat scheef en maak zo met twee vegen de french manicure!

Het moment van de waarheid: laten we de kwast testen! Ik ga een gewone witte french manicure maken op mijn eigen nagels met deze kwast.

Hierboven het resultaat met één laagje witte lak. Nu schijnt de french nogal door dus besloot ik om met dezelfde kwast een tweede laagje lak aan te brengen!

Dan hier het resultaat met twee lagen lak! Niet slecht! Zoals je kunt zien is de french op mijn pink redelijk strak, dit omdat deze nagel natuurlijk met één veeg gemaakt kan worden. De middelvinger en ringvinger zijn iets minder strak, maar met een beetje remover kun je dit nog best wegwerken!

Conclusie: Not bad Essence, not bad at all! De breedte van de kwast is een discussiepunt, maarja iedereen heeft een andere breedte qua nagels natuurlijk, ideaal zou bijvoorbeeld 3 of 4 verschillende formaten zijn waaruit je kunt kiezen. Nu ga ik voor nog minder dan €2,- natuurlijk niet moeilijk doen, de kwast doet wat hij beloofd en hier en daar kun je foutjes wegwerken met remover. Een french manicure is op deze manier wel binnen no time klaar! 

Hebben jullie de french manicure brush al uitgeprobeerd? 

2 opmerkingen:

  1. Lijkt me een prima kwastje! Al vind ik het zelf makkelijker om gewoon met een nagellakkwastje te doen, gaat nog sneller en netter haha. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was ook heel benieuwd, eindelijk een review!
    Ik laat hem liggen, omdat ik nu inzie dat mijn eigen manier (striper en nagellak) beter resultaat boek...

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations