zaterdag 25 juli 2015

[Tutorial] Aztec Nailart

Het is alweer zo'n lange tijd geleden dat ik een tutorial maakte. Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Romy met de vraag of ik voor haar blogs drie maanden lang nailart tutorials wilde maken. Geen probleem natuurlijk, de tutorials heeft inmiddels al op haar site gestaan, nu kunnen jullie hem hier ook zien! 

Voordat je gaat beginnen alvast wat tips:
- Ga alvast naar de wc, je zult net zien dat je anders tijdens het lakken moet ;-)
- Neem je tijd! Dit is een vrij uitgebreide nailart, zelf heb ik er zo'n 45 min over gedaan om al mijn nagels te lakken. Begin niet aan deze nailart wanneer je over een kwartiertje de deur uit moet!
Verder wens ik je veel plezier met het maken van deze nailart!

Wanneer je stap voor stap met de foto's meewerkt, kun je straks zelf ook deze leuke nailart maken! Leg in ieder geval alvast de spulletjes klaar die je nodig hebt. Ik gebruikte:
- Base- en topcoat;
- Dottingtool;
- Plat penseel;
- Sponsje;
- Remover;
- Zwarte en witte striper;
- Witte, Lichtroze en mediumroze lak (of zelfgekozen kleuren).


Voordat je met een nailart begint, zorg je er altijd voor dat je nagels goed schoon zijn. Ik heb zelf mijn nagels weer even in vorm gevijld, de nagelriemen naar achter geduwd en een polijstblok over mijn nagel gehaald. Zo weet ik dat mijn nagels vetvrij zijn en dat de nailart langer blijft zitten. Breng na deze mini-manicure een laagje basecoat aan. 

Dan gaan we nu echt beginnen. Ik koos voor een leuke aztec print, dit is over het algemeen een vrij druk patroon, daarom de keuze om dit op twee nagels te maken. Mijn duimnagels, wijsvingers en pinken voorzag ik van een roze french manicure. Op deze manier zijn deze nagels bijpassend bij de aztec print, maar wordt het geheel niet te druk.  De middel- en ringvinger lak je wit.

Een handige tip voor het strak trekken van de french manicure is het gebruik maken van een plat penseel en remover. Ik dip het penseel in wat remover en haal deze vervolgens langs de french manicure, zo krijg je een mooie strakke smile. Mocht je dit zelf lastig vinden kun je natuurlijk ook gebruik maken van guidelines of plakband. 

De volgende stap is het maken van een mooie kleurverloop op de witte nagels. Ik pakte een sponsje (doodgewoon schuursponsje in stukjes geknipt) en bracht hier de kleuren wit, lichtroze en mediumroze onder elkaar aan. Dit sponsje depte ik over de twee middelste nagels (foto 2). Maak daarna meteen je nagelriemen schoon, de lak is nu nog nat! Ik gebruik hier zelf altijd hetzelfde platte penseel en remover voor, even langs de nagelriemen en de lak is weg. 


De basis is nu helemaal klaar en laat je goed drogen. Nu gaan we verder met de aztec print. Hier heb je je witte en zwarte striper voor nodig. Deze uitleg ga ik in stappen doen:
1) Zet op ongeveer 1/3 vanaf de nagelriem omlaag een zwarte streep.
2) Boven de zwarte streep gaan we een kronkellijn maken. Dit doe je door twee 'V' vormen boven de zwarte lijn te maken. Op de ringvinger zie je de eerste 'V', op de middelvinger zie je twee 'V's naast elkaar.

3) In het midden van de nagel trek je een dikke zwarte lijn, deze moet echt een stuk dikker zijn dan de lijn daarboven.
4) Iets onder de dikke zwarte lijn trek je weer een wat dunnere zwarte lijn.

5) Vanaf de onderste streep maak je verticale lijntjes omlaag, wederom weer met zwart.
6) Nu gaan we de witte striper gebruiken. Het lege stuk tussen de dikke zwarte lijn en het dunnere zwarte lijntje daaronder gaan we voorzien van witte schuine streepjes, net zoals op de foto.

7) Doe vervolgens wat witte lak op een papiertje en pak je dottingtool erbij. De middelste zwarte streep gaan we nu voorzien van witte stipjes. 
8) Bijna klaar! Als laatste doe je wat zwarte lak op een papiertje en zet je wederom met je dottingtool zwarte stipjes. De zwarte stipjes zet je tussen de 'V' vormen die we bij stap 2 gemaakt hebben. 

Wanneer je nailart helemaal goed droog is, lak je deze af met een topcoat. Ik gebruik zelf altijd de seche vite topcoat omdat deze erg snel droogt. Gun je nagels wel altijd genoeg tijd om te drogen, het is zonde van al je werk wanneer je je nagels stoot terwijl ze nog niet droog zijn!

Ik hoop dat jullie dit een leuke nailart vonden, mocht je deze nailart zelf nagemaakt hebben, vind ik het altijd erg leuk om resultaten te zien!

1 opmerking:

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations