zaterdag 24 januari 2015

Essence - Play It Cool (Thermal)

Een tijdje geleden ben ik weer even bij de Kruidvat in Purmerend geweest (met 2 Essence schappen) omdat mijn stempellak op was. Ik had toevallig nog een VVV-bon liggen en besloot weer wat dingetjes in te slaan! Ik vond onder andere nieuwe thermolakken en uit nieuwsgierigheid gingen er een paar mee.

Play it cool is een mintgroenige lak met een thermal effect. Dit betekend dat de kleur veranderd wanneer deze koud of warm is. Normaal gesproken zie je dan ook kleurverschil op de nagels bij het nagelbed en de vrije tips. Zoals je op de swatch hierboven ziet, zie je eigenlijk geen kleurverschil nog.


Ik besloot een klein waterexperimentje te doen en hield mijn nagels eerst onder de koude kraan. Eerlijk gezegd zag ik zelf nog niet echt verschil. Hierboven zie je dat de kleur onder de koude kraan iets meer richting blauw neigt.

Wanneer ik nu terug naar de foto's kijk zie ik een heel subtiel verschil. De swatch hierboven maakte ik nadat ik mijn nagels onder de warme kraan hield. Hier is de kleur wat meer mintgroen.

Omdat ik zelf niet echt verschil merkte besloot ik twee nagels in het koude water te dompelen en twee in het warme water. Hierboven het resultaat. Het verschil is echt minimaal tussen de twee kleuren.

Helaas is het thermal effect dus ver te zoeken. Ik bracht de lak aan in twee lagen en vond deze ook best wel streperig aanbrengen. Ik heb betere thermal lakken van Essence gehad, deze vind ik helaas geen aanrader. Mocht je de kleur echt mooi vinden kun je dit lakje aanschaffen voor de kleur, anders zou ik zeggen: lekker laten liggen!

Wat vinden jullie van het thermal effect bij deze lak? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations