zaterdag 8 februari 2014

[Review] Essence Love Letters Stampy Set

Op dit moment ligt de Limited Edition Love Letters van Essence in de winkels. De lakjes uit deze collectie vond ik nogal tegenvallen, pastel tinten en niet echt vernieuwend. Ik heb de lakjes dan ook niet meegenomen, wel was ik erg nieuwsgierig naar dit stampy setje! Het setje bevat een stempel en scraper en een stamping plate. Over de stamping plate zit nog een beschermfolie. Let erop dat je de folie voor gebruik verwijderd!

Ik testte voor jullie de stamping plate uit. Het eerste wat mij opviel is de slordigheid waarmee de kleine afbeeldingen afgedrukt zijn in de plate. Misschien is dit met opzet gedaan, maar voor mij oogde dit niet al te geweldig.

Hierboven twee afbeeldingen van de wat fijnere stempels. Dit zijn middelste stempel en de stempel rechtsboven op de plate. Beide komen niet mooi en niet in zijn geheel op de stempelkussen. Deze foto's zijn gemaakt na meerdere pogingen!

Ook hier op mijn nagel is te zien dat de afbeelding linksonder en rechts in het midden op de stempelplate helaas ook niet goed werken!

Goed nieuws! Er zitten gelukkig ook afbeeldingen op de plate die wel werken! het gaat om de afbeeldingen die wat groter en grover zijn. Deze stempelen prima zoals je hierboven kunt zien op mijn eigen nagels!

Conclusie: Helaas werken het grootste deel van de afbeeldingen van deze stempelplate niet. Hierboven heb ik een rood kruis gezet door de afbeeldingen die niet werken. De overige vier afbeeldingen werken wel prima en stempelen erg mooi! Je kunt voor jezelf een beslissing maken of jij het de moeite waard vind om dit setje aan te schaffen. 

Het setje is verkrijgbaar bij de Kruidvat en kost €2,99. Van de negen afbeeldingen werken er helaas dus maar vier! 

8 opmerkingen:

 1. aw, wat jammer dat deze stempelset geen succes is!
  Ik heb zelf ook zo'n setje, en die is iets beter maar het resultaat is nou niet bepaald geslaagd ;(

  Xx Julia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zonde hè! Ik vond juist die fijnere afbeeldingen ook leuk, vooral voor Valentijn etc. Jammer ook omdat Essence over het algemeen best goede stamping plates maakt, deze vist er gewoon net naast!

   Verwijderen
 2. Wat jammer zeg, maar gelukkig werkt de cupido wel haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt de folie er nog niet afgehaald daar ligt het denk ik aan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Citaat: "Het setje bevat een stempel en scraper en een stamping plate. Over de stamping plate zit nog een beschermfolie. Let erop dat je de folie voor gebruik verwijderd!" Opbouwende kritiek vind ik superlief, maar lees aub eerst de tekst! Wanneer de folie nog op de plate zou zitten, dan spreekt het voor zich dat geen enkele afbeelding werkt. Zoals je hierboven kunt zien werken een aantal afbeeldingen wel, dit ligt puur aan de kwaliteit van deze plate!

   Verwijderen
 4. Ik heb deze set ook en deze zogenaamde slodige afbeeldingen zijn met opzet zo gemaakt om de "old look" te krijgen bij mij werken alle stempels prima en presies zoals de stempel plaat aan geeft ik gebruik meestal de stapy polish van essence erbij . Mischien miet je iets sneller de stempel er over heen halen als de lak nog echt nat is

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Stempelplaatjes zijn erg gevoelig, de plate welke ik heb is gewoonweg niet goed gegraveerd. De afbeeldingen hebben inderdaad een 'vintage' look zodat deze wat ouder lijken, maar het is natuurlijk lang niet de bedoeling dat de afbeelding maar voor 1/3 op de stempel terecht komt. De stempels hierboven zijn gestempelde met de witte stampy polish van Essence zelf. Aan de snelheid zal het ook niet liggen, dat zou namelijk niet verklaren waarom een aantal afbeeldingen wel goed werken en de ander niet. Er zullen ook best verschillen in de stampy plates zitten, wellicht dat andere wel goed werken. Ik heb het al meerdere keren meegemaakt met Essence stampy plates, soms kocht ik expres dubbele en daarop zag ik dan duidelijk dat de ene afbeelding wel goed gegraveerd was en de ander niet!

   Verwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations