vrijdag 16 november 2012

La Femme Beauty - Glitterlakken

Al een aantal jaren heb ik een vrij grote stash met La Femme Beauty lakjes. Deze lakken kocht ik altijd vrij goedkoop (€1,-) op een markt waar ik altijd op vakantie ging. Inmiddels ga ik hier niet meer op vakantie en is de verkoper helaas gestopt met verkopen. Toch geniet ik nog steeds dagelijks van de mooie lakken! Dat is ook wel te zien aan de inhoud, de blauwe glitterlak is echt al voor 50% leeg! Ik vind het altijd leuk om te zien wanneer de lakken ook écht gebruikt worden!

La Femme Beauty heeft ook een aantal glitterlakken. Deze lakken heb ik eigenlijk nooit echt laten zien, behalve Venus. Het leek me dus leuk om vandaag een apart artikeltje te maken met alle glitterlakken van La femme beauty die ik in mijn bezit heb! 

De lakken van links naar rechts: Sapphire, Gold Glitter, Cosmos, Silver Glitter, Venus, Fairy Dust en Jupiter.De eerste vier lakken heb ik geswatcht zonder basis en met basis (witte lak).

Wijsvinger: Sapphire. Dit is een glitterlakje met verschillende blauwe glitters. Zonder basiskleur lijkt het alsof deze lak een sheer basis heeft. Over de witte lak zie je dat dit lakje een hele lichte blauwe basiskleur heeft.
Middelvinger: Gold Glitter. De naam zegt het eigenlijk al. Dit lakje heeft alleen maar gouden glitters. Zonder basiskleur zie je een hele lichte gouden gloed als achtergrond, ook hier kun je goed over de witte lak zien dat deze lak een lichte goudkleurige basis heeft.
Ringvinger: Cosmos. Op de foto zonder basislak kun je al vrij goed zien dat Cosmos een sheer roze basis heeft die gevuld is met roze glitter.
Pink: Silver Glitter. Zowel op de foto met als zonder basiskleur kun je zien dat Silver Glitter een sheer basis heeft. Deze lak zit boordevol zilveren glitters.

Ook de laatste drie lakken heb ik geswatch met en zonder basiskleur.

Wijsvinger: Venus. Deze lak heb je al eerder kunnen zien in het layering experiment. Ik vind hem persoonlijk erg mooi over een blauwe nagellak. De lak zelf heeft een lichte blauwe basis met blauwe glitter.
Middelvinger: Fairy Dust. Fairy Dust is een glitterlak die boordevol verschillende kleuren zit. Hij is te vergelijken met de Fairy Dust van China Glaze. Ik weet alleen niet welke van de merken als eerste is gekomen met de naam, in ieder geval is het erg toevallig! Fairy Dust heeft een clear basis en is erg mooi over allerlei kleuren nagellak. Over een witte nagellak is er helaas alleen weinig te zien!
Ringvinger: Jupiter. Jupiter is het enige lakje die een duidelijke en een at donkere basiskleur heeft. Wanneer je dit lakje op zou bouwen met meerdere laagjes kun je hem wellicht dekkend krijgen zonder basiskleur. De lak heeft verder enkel rode glitters.

Conclusie: Op iedere swatch heb ik twee lagen glitterlak gebruikt. Zowel op de swatches met als zonder basiskleur. Persoonlijk vind ik de lakken niet geschikt om te dragen zonder basiskleur, dit omdat de meeste echt een sheer basis hebben en nooit compleet zullen dekken. Als glittertopcoat zijn ze des te leuker. De meeste glitterlakjes zijn geschikt om over meerdere kleuren te dragen! Deze lakken zijn nog steeds verkrijgbaar bij een aantal op=op shops en sowieso de Big Bazar!

Wat vinden jullie van deze glitterlakken? Hebben jullie zelf ook glitterlakken die echt bedoeld zijn als glittertopcoat ipv gewone lak?

2 opmerkingen:

  1. Mooie glitterlakjes! Ik heb zelf ook een apart bakje met glitterlakjes voor over een andere lak :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die verkopen ze bij de DA in Doetinchem.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations