woensdag 21 november 2012

Nailart: Striping Tape Experiment

Een tijdje geleden hebben jullie een foto voorbij zien komen in de Instagram post waarin ik het resultaat liet zien van een klein experimentje. In deze post ga ik wat duidelijkere foto's laten zien met wat uitleg hoe ik de nailart gemaakt heb. Lees je mee?

Ik ga meteen maar beginnen met het feit dat dit experiment niet helemaal gelopen is zoals ik het in gedachte had! Ik ben niet helemaal tevreden met het resultaat en heb het ook snel weer van mijn nagels afgehaald, toch vind ik het wel de moeite waard om te vertellen hoe je zelf zo'n soort nailart kunt maken!


Wanneer je zelf zo'n soort nailart wilt maken heb je een kleurrijke basis nodig. Als basis heb ik hier de Rainbow Stripes nailart gebruikt. Hierna heb ik met striping tape een patroontje op mijn nagels geplakt, wanneer je geen striping tape hebt kun je ook smalle strookjes plakband knippen en dit horizontaal of verticaal op je nagels plakken. 

Als de striping tape eenmaal op zijn plek zit kun je een andere lak pakken en hier de complete nagel mee lakken, dus over de striping tape heen! De fout die ik maakte was het aanbrengen van een zwarte lak inclusief matte topcoat. Je moet namelijk de striping tape op tijd verwijderen wanneer de zwarte lak nog redelijk nat is, door de matte topcoat droogde de lak te snel waardoor ik wat zwarte lak meenam tijdens het aftrekken van de tape. Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat je basislaag compleet droog is, de striping tape kan namelijk je basislak meetrekken. 

Ik vind dat mijn wijsvinger en pinken aardig goed gelukt zijn, het design op mijn middelvinger loopt wat scheef en op mijn ringvinger trok ik wat zwarte lak mee met het aftrekken van de tape, helaas! Op deze manier kun je wel erg leuke designs creëren! Ik ben uiteindelijk zo'n 30 min bezig geweest met 4 nagels, wanneer je dus niet over heel veel geduld bevat zou ik je niet aanraden dit uit te proberen!

Wat vinden jullie van dit experiment? Ga jij het ook uitproberen?

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk effect! Zelf vind ik 30 min. wel een beetje veel, maar ik ga het zeker eens uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Succes met uitproberen! Laat je het resultaat zien?

   Verwijderen
 2. Het idee is zeker leuk genoeg om ook eens te proberen. 30 minuten is niet veel, ik zit soms wel eens een hele middag hahaha...maar ja, dan ben ik ook wat aan het uitproberen en dat wil vrijwel nooit zoals ik het in gedachten had :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan is 30 minuten inderdaad niet veel als je vaker een hele middag bezig bent! Ik doe op zn langst zo'n 20 minuten voor 10 nagels met een ingewikkelde nailart. Die 30 minuten voor 4 nagels was voor mijn doen erg lang!

   Verwijderen
 3. SNel van je nagels afgehaald :O Ben je niet goed! Ik vind het echt super super super coowl!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations