dinsdag 20 november 2012

[Review] ELF - French Manicure Set

Steeds meer merken komen tegenwoordig met setjes om zelf heel gemakkelijk een french manicure te maken. Ook Eyes Lips Face heeft een french manicure set met de vernieuwde lakken. Vandaag ga ik dit product voor jullie reviewen, laten we eens kijken of deze set de moeite waard is!

De set bevat een clear lak, een white lak en een nude lak. Volgens de website van Eyes Lips Face bevat de set ook nog french manicure sjablonen, deze zitten er dus niet bij!

Op de achterkant van het setje staat een korte uitleg in het Engels. Een uitleg die de moeite eigenlijk niet waard is. Er staan geen voorbeelden gegeven of een stap voor stap uitleg hoe je de lakken moet gebruiken. Voor iemand die totaal onbekend is met de french manicure is dit veel te onduidelijk! 


Ik zal een korte uitleg over het gebruik van deze set geven. Je begint met schone nagels en een basecoat (zit niet in de set inbegrepen!). Vervolgens lak je je nagels met de nude lak, ik heb twee lagen gebruikt omdat deze lak erg sheer en streperig is. Dit laat je drogen en vervolgens maak je met de white lak de french manicure. Normaal gesproken horen er sjablonen bij te zitten die je vlak boven je nagelrand op je nagels kunt plakken, deze ontbreken hier dus zul je de french manicure uit losse hand moeten maken. Uiteindelijk eindig je met een laagje clear lak.

Wanneer je de stappen juist gevolgd hebt zal dit het resultaat zijn. Persoonlijk kreeg ik in eerste instantie een heel erg 'plaknagel' gevoel. Eerlijk is eerlijk het lijkt erop alsof ik stiekem eventjes wat nagels heb opgeplakt! Degenen die mij gezien hebben met deze french manicure waren er allemaal ook heilig van overtuigd dat dit nooit echt kon zijn, alvast een waarschuwing dus! De french manicure had er minder nep uitgezien als de nude lak vervangen zou worden door een sheer lichtroze lak die meer neigt naar je eigen nagelkleur.

Om het verschil aan te tonen tussen mijn kale nagels en de nagels met french manicure heb ik bovenstaande foto gemaakt. Het verschil is in ieder geval duidelijk te zien!

Conclusie: Persoonlijk vind ik dit één van de mindere french manicure sets die ik tot nu toe uitgeprobeerd heb. Sowieso mis ik de french manicure sjablonen, ik heb deze niet zozeer nodig maar ze worden wel als inbegrepen aangegeven op de website tijdens het bestellen! Daarnaast vind ik de uitleg erg zwak, deze is er eigenlijk gewoon niet. Als laatste vind ik het geheel er toch iets te nep uitzien voor een french manicure op natuurlijke nagels. De lakken verder zijn prima van kwaliteit.

De french manicure set kost €3,- en is hier verkrijgbaar op de website van Eyes, Lips, Face.

7 opmerkingen:

 1. Nou, ik vind het resultaat zo slecht nog niet. Maar ik begrijp je plaknagel gevoel. Ik zou eerst kiezen voor een basecoat en een frenchlijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik denk dat het weglaten van de nude lak al een hoop zou schelen!

   Verwijderen
 2. Ik snap je plaknagel gevoel ook. Ik zou er nooit die nude lak onder doen want juist dat maakt het inderdaad nepperig. Maar ja, als je het niet uit probeert dan weet je het niet he!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk setje! Ik vind het inderdaad ook een beetje 'fake' ogen, maar wel leuk voor een keertje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het oogt idd heel fake! Toch heb ik 2 dagen plezier eraan gehad aangezien er meteen niemand meer geloofde dat het mijn echte nagels zijn! :-)

   Verwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations