woensdag 28 mei 2014

[How To] Watermarble Decals

Een tijdje geleden maakte ik kennis met het concept 'watermarble decals'. Via Instagram (@Sandenova) zag ik bij Sonja dit leuke concept voorbij komen. Ik besloot dit zelf uit te proberen en te testen of dit makkelijker is dan gewoon watermarble! Dit idee is dus niet van mijzelf, maar ook niet van Sonja zelf, zij kwam hier weer via Youtube achter!

De eerste paar stappen zijn eigenlijk hetzelfde als bij gewone watermarble. Je hoeft alleen nog niets met je eigen nagels te doen. We dippen namelijk geen nagels in het water, we laten de marble op het water drogen! Je pakt dus een bekertje en wat lakjes. De lak druppel je één voor één in het water en hier maak je een ontwerpje van. Laat altijd genoeg ruimte over langs de randen.


De marble laat je een aantal uren (het liefst gewoon een nachtje) drogen. Je hebt sowieso niet genoeg aan één marble voor al de 10 je nagels, dus je kunt meerdere bekertjes tegelijk klaarzetten en laten drogen. Wanneer de marble droog is kun je de marble met een mesje van het water afhalen.

Zo ziet de marble er dan uit. Het is gewoon een dun velletje met de marble die je op een keukenpapiertje legt. 
 
Vervolgens knip je de marble in stukjes. De stukjes knip je op het formaat van je eigen nagels. Let op: de marble is ontzettend breekbaar, dus dit moet je echt heel voorzichtig doen!

Vervolgens lak je je nagels met een topcoat (of een gekleurde lak en daarna een topcoat) en dan leg je het stukje marble op je nagels. Let op, leg de marbledecal in één keer goed! Wanneer je de marble moet gaan schuiven op je nagels dan scheurt deze. Dit is hierboven op mijn nagel ook gebeurd.

Met een beetje oefenen heb je zo de marbledecals op je nagels!

Conclusie: Is deze manier echt makkelijker dan gewone watermarble? Ja en nee, gewone watermarble gaat een stuk sneller, het maken van watermarble decals vergt wat voorbereidingstijd. Wel vind ik het fijner dat ik niet mijn nagelriemen hoef af te plakken of hoef te poetsen met remover, maar wel het leuke marble design op mijn nagels kan krijgen! Ook vind ik het uitknippen en opplakken van de decals makkelijker, je hebt een beter zicht op het stuk wat je op je nagels plakt.

Gaan jullie de watermarble decals ook proberen? Of houden jullie het op gewone waterdecals? 

4 opmerkingen:

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations