zaterdag 18 augustus 2012

[Review] Arganolie

De afgelopen weken heb je hier en daar al iets kunnen lezen over Arganolie. Vandaag ga ik een uitgebreide review schrijven over dit product, waar dit product te verkrijgen is en vooral wat mijn persoonlijke ervaringen met dit product zijn. Zal de Arganolie net zo goed voor de nagels zijn als het is voor huid en haar? 

Zo ongeveer 2,5 week geleden ontving ik een enorme doos van www.arganwinkel.nl. Ik was natuurlijk al ontzettend benieuwd naar dit product toen ik vele lovende reviews op het internet las, maar toen ik het pakketje opende en dit kistje tevoorschijn kwam, kon mijn dag eigenlijk al niet meer stuk! Laten we even kijken wat er in het kistje zat!Het kistje is tot de nok toe gevuld met opvulmateriaal, erg veilig verzonden en alle producten zagen er tip top uit! De fles arganolie komt in een net doosje met wat informatie erbij. Naast deze flacon ontving ik ook nog 3 sample flesjes. Deze flesjes worden op dit moment uitvoerig getest door een aantal testdames, hun reviews zullen binnenkort ook verschijnen!

Het flesje bevat 50 ml, het ontwerp van het flesje is erg mooi en strak. Op het flesje staan verder nog de ingrediënten aangegeven (certified Arganio Spinosa Oil), hoe je het product kunt gebruiken en natuurlijk de waarschuwingen. Het flesje is een pompflacon welke erg hygiënisch en fijn werkt. Laten we eens kijken wat de Arganwinkel over hun eigen product te vertellen heeft:


Arganolie is een honderd procent natuurlijk product met een unieke samenstelling. De olie bevat onder andere een uitgesproken hoog gehalte vitamine E, meer dat tachtig procent onverzadigde vetzuren en de natuurlijke stoffen quercetine en myricetine, die schimmels en bacteriën tegenwerken. Arganolie beschermt tegen vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken en is de oplossing bij nagelproblemen. Een multifunctioneel product dus!

Voedende vetzuren
Mooie handen en voeten zijn gezonde handen en voeten. Zeker onze nagels kunnen vaak wel wat extra verzorging gebruiken. Doordat ze regelmatig blootgesteld worden aan water en bacteriën, kunnen ze uitdrogen. Bovendien kunnen kleine wondjes en velletjes aan ontstaan bij de nagelriemen. Arganolie voedt elk nageltype gemakkelijk. Met zijn voedende, vette zuren, is de olie de oplossing bij verkleuringen, schimmelnagels en andere slecht verzorgde nagels. Arganolie maakt je nagels weer gezond. Arganolie en nagels: een perfecte combinatie.

Glanzend en gezond
Ook voor wie geen nagelproblemen heeft is arganolie een aanrader. Regelmatig insmeren met  de olie zorgt voor verzorgde nagels met een mooie glans die bovendien minder snel afbreken. Ook de nagelriemen blijven soepel en zien er gezonder uit met een regelmatige behandeling met arganolie. Smeer, bijvoorbeeld met een wattenstaafje, een kleine hoeveelheid arganolie op je nagels en masseer het goed in. Geef de arganolie de tijd om in te trekken.

Daarnaast is het erg belangrijk om te weten dat er veel bedrijven en webshops zijn die arganolie aanbieden als een verdunde versie. www.arganwinkel.nl Verkoopt de originele en onverdunde versie, dit is dus een 100% natuurlijk product. De webshop heeft een ECO-certificaat, deze verzekert de oorsprong van de arganolie. 

Arganolie zou moeten zorgen voor gezonde en sterkere nagels. Voordat ik dit product ben gaan gebruiken heb ik een aantal foto's gemaakt van mijn nagels. Zoals je kunt zien heb ik last van splijtende nagels op bepaalde nagels, de nagel schilfert zeg maar af. Net 3 dagen voordat ik de olie ontving brak helaas ook mijn duimnagel af. Wanneer ik dus een nagel goed stoot, breekt hij meteen!

Conclusie: Ik heb de olie twee weken lang iedere dag gebruikt. Het product werkt bijzonder zuinig, na 2,5 week is er nog geen 10% uit het flesje verbruikt. De olie masseer je goed over de nagel en nagelriemen, het goedje trekt vrij snel in. De geur is wat apart, je ruikt goed dat het een natuurlijk product is, ik vind het zelf best lekker ruiken, de geur verdwijnt wanneer de olie goed is ingetrokken. Ik moet zeggen dat ik zeer positief ben over deze arganolie. Sinds ik de arganolie gebruik heb ik geen gespleten nagels meer gehad, geen losse stukjes die afbraken. Ook heb ik twee keer flink hard een nagel gestoten, normaal gesproken liggen ze er dan meteen af, dit keer niet eens een scheurtje! Door het warme weer heb ik vaak ook droge nagelriemen, de arganolie voorkomt dit, ik heb nu gezonde en soepele nagelriemen, ook wanneer het buiten 30 gr is! 

Mocht jij zo iemand zijn die geteisterd wordt door slappe en snel brekende nagels? Of misschien net zoals ik last heb van splijtende nagels? Dan zou ik adviseren de arganolie eens te proberen! www.arganwinkel.nl heeft een 100 dagen tevredenheidsgarantie, mocht het product voor jou dus niet werken of niet naar wens zijn kun je je geld terugkrijgen en het product retour sturen.

Op dit moment is de Arganolie verkrijgbaar voor een lagere prijs bij www.arganwinkel.nl. Klik hier om een flesje te bestellen. Je betaald €29,95 voor een fles van 100 ml, dit is dus een twee keer zo grote fles als ik heb! Daarnaast heb ik nog iets leuks voor jullie!
Met de kortingscode: SM2BLOG krijgen jullie 20% korting op een fles arganolie van de arganwinkel! Een fles arganolie kost dan maar €23,96! Met 100ml kun je minimaal 6 maanden tot een jaar vooruit, dit ligt een beetje aan hoevaak en waarvoor je de olie precies gaat gebruiken. Mocht je het alleen gebruiken voor je nagels dan kun je er zeker een jaar mee voort!

P.S. Mocht je gek zijn van koken? De arganwinkel heeft ook een culinaire variant die je kunt gebruiken om mee te koken!

Note: Op dit moment zijn alleen de plastic flessen van 100ml verkrijgbaar in de webshop, de voorraad glazen flessen wordt binnenkort weer aangevuld!

7 opmerkingen:

 1. Tjee wat splijten je nagels erg zeg :-( ik ben ook wel benieuwd naar deze olie eigenlijk.. euhmzz. ik ga er eens over nadenken om het te kopen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, maar ik had het gelukkig maar met een paar nagels en niet met alle. Dankzij de olie splijten ze nu gelukkig helemaal niet meer! Had ik het maar eerder geweten! Als mijn flesje leeg is komt er sowieso een nieuwe :-) Je moet wel even wennen aan de geur want die is vrij apart, maar de werking is echt top!

   Verwijderen
 2. Vind het kistje alleen al gaaf! hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi ja he! Stiekem vond ik t ook errug leuk dat die erbij zat. Dat soort kistjes komen altijd van pas voor sieraden oid!

   Verwijderen
 3. Heb je speciaal gekozen voor een glazen fles met olie?
  Ik kan op die site namelijk alleen maar een plastick flesje bestellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon zelf niet kiezen, dit is wat ik gekregen heb. Nu is het wel zo dat de 100ml flessen in verhouding goedkoper zijn. Ik ga even contact met de arganwinkel opnemen met de vraag of de 50ml flesjes ook verkrijgbaar zijn!

   Verwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations