dinsdag 21 augustus 2012

[review]Essence - Peel Off Basecoat

Afgelopen week liet ik al weten dat ik de Essence - Peel Off basecoat aan het testen was. Via Facebook vroeg ik jullie al om ervaringen, ik hoorde wisselend goede en slechte ervaringen. Ook ik ben deze basecoat gaan testen. Laten we eerst eens kijken wat voor product dit is.

Last week I already told you that I was testing out the Essence - Peel Off Basecoat. Through Facebook I asked for your experiences, so I recieved good and bad experiences. Time to test it myself! Let's take a better look at this product.

Het labeltje op het flesje is uitvouwbaar. Hier staat in drie talen beschreven inclusief een tekeningetje hoe de basecoat werkt. Goed je brengt de basecoat aan, je wacht 10 minuten totdat de lak transparant geworden is, je brengt je nagellak aan en uiteindelijk wanneer je je nagellak zat bent, kun je je nagellak er zo aftrekken. Klinkt te mooi om waar te zijn toch?

You can fold the label on the bottle to see the instructions. It's written in three languages including a picture of how this product works. So you add the basecoat, you wait 10 minutes until it's dry and transparant, you apply your nailpolish and when you're tired of the polish you can peel it off your nails. Sounds good doesn't it?

Ik heb de peel off basecoat aangebracht op al mijn nagels. De lak ziet er eerst wat wittig uit, maar zodra het droog is wordt deze transparant. Ik heb zo ongeveer een kwartiertje gewacht voordat ik de nagellak heb aangebracht.

I applied the peel off basecoat on all my nails. The polish is white when you apply it, when it's dry it becomes transparant. I waited for about 15 minutes before I added my nailpolish.


Na vier dagen heb ik de nagellak geprobeerd af te peelen. Zie in de video hierboven het resultaat. Het peelen lukte niet, ik kreeg er enkel hele kleine stukjes nagellak af, er was geen mogelijkheid waarmee ik de nagellak er in 1x af kon trekken! Uiteindelijk heb ik dus de nagellakremover erbij gepakt. Het resultaat daarvan is ook in de video te zien. De andere review waarover ik spreek in de video is hier te vinden.

So after four days I tried to peel off my nailpolish. In above video I show you how you've got to peel the polish off. Well I tried and tried, but I just peeled off tiny pieces of my nailpolish, there was no way that I could have peel it off all in once. At the end I took my nailpolishremover, curious what happened? Well see the video!

Dit gebeurde er toen ik de nagellak eraf wilde halen met remover omdat het peelen gewoon niet wilde lukken. Er bleef een hele vieze sticky laag achter, het leek een beetje om kauwgom/lijm. Het was een absolute ramp om mijn nagels plakvrij te krijgen, met heel veel krabben, boenen en aceton is het mij na ongeveer anderhalf uur gelukt om mijn nagels weer een beetje plakvrij te krijgen. Ik weet het nu in ieder geval zeker, geen peel off basecoat meer voor mij, het blijkt dat de peel off basecoat prima werkt wanneer je deze voor 1 à 2 uur op je nagels houdt, maar langer dan 24 uur krijg je bovenstaand resultaat. Helaas is dit niet het wonderproduct voor mij!

This happened when I wanted to remove the polish with nailpolishremover. I ended up with a disgusting sticky layer on my nails, which looked like gum! I managed to remove the stickyniss with scratching it off and lots of acetone, it took my 1,5 hours. I'm sure, no more peel off basecoat for me, I heared from others that it works fine when you use it with polish for one or two hours, but when you keep it on your nails longer than 24 hours, this happens. Unfortunately this isn't the miracle product for me!

Wat zijn jullie ervaringen met de peel off basecoat? / What are your experiences with the peel off basecoat?
 

17 opmerkingen:

 1. Euh.. ik ben degene van die link in je artikel.(Thanxxx). Ontzettende slechte ervaring heb ik er mee, maar daar heb je alles over kunnen lezen hihi.
  Maaar owww.. wat een drama he!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij werkt het gewoon goed. Raar is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je de lak er ook echt langer dan 24 uur opgehad? Ik heb meerdere gesproken dat het bij hun wel werkt. Mijn resultaat heb je hierboven kunnen zien haha.

   Verwijderen
 3. Haha, ik had al gedacht dat het niet zou werken dus ik wilde eerst reviews lezen voordat ik hem misschien zou kopen, maar nu weet ik dat ik dat niet moet doen xD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou idd het zekere voor het onzekere nemen en dit product laten liggen!

   Verwijderen
 4. Bij mij werkt deze ook gewoon prima!:) Ik kan het zo in lappen eraf trekken, apart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreemd he? Bij de een lijkt het wel te werken en bij de ander niet. Erg raar!

   Verwijderen
 5. eugh... just shared this on my Facebook because I'm sure at least one of my friends here in NL would probably buy this if they say it.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik ben @xminkie en @nailart_xx en ik hbe het er vanmorgen geprobeerd af te halen en het lukte gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb op dit moment precies hetzelfde. Mijn nagels plakken echt vreselijk

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb hem ook...
  Ik vind hem ook best vervelend...
  Alleen handig met glitters...
  Maar stel dat je een hele mooie nailart met glitters dan gaat die er heeel snel af.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations