dinsdag 18 juni 2013

[Review] Flocking Powder

Een aantal maanden terug alweer bestelde ik via Ebay een setje met Flocking Powder. Flocking Powder valt een beetje onder de stucture nails, je hebt de liquid sand lakken die de nagels doen aanvoelen als zand en flocking powder maakt de nagels juist lekker zacht!Via Ebay bestelde ik 16 potjes Flocking Powder. Ik weet niet meer uit mijn hoofd bij welke verkoper en hoe duur deze precies waren, maar ik geloof rond de 2 a 3 euro. Bij het setje inbegrepen zat ook een pincet om de poeder op de nagels te strooien.

Ik besloot na een lange tijd eindelijk eens de powder te gebruiken. Ik vond een pincetje niet zo handig en daarom gebruikte ik de platte kant van een bokkepootje om de poeder op mijn nagels te strooien. Bij het openen van het potje moest ik eerst de poeder goed losmaken aangezien alles in 1 grote plak aan elkaar vast zat. Het leek een beetje op hardnekkige stof!

Het aanbrengen van de powder is vrij simpel. Je lakt je nagels en laat dit even drogen (of je strooit de powder in je nog natte nagellak), daarna breng je een laagje topcoat aan en strooi je de powder over de natte topcoat. Ik heb de powder op verschillende manieren aangebracht. Op de ene nagel heb ik de powder over de lak gestrooid, op de andere nagel heb ik de nagel in de powder gedipt.

Conclusie: Het dippen van de nagel in de powder geeft een mooier resultaat, er blijft meer stof hangen aan de nagel en deze voelt daarom wat meer fluffy aan. Het resultaat verder was leuk, voor een dagje... De tweede dag was zo goed als alle powder van de ene nagel verdwenen (de nagel waarop de powder gestrooid was) en na twee dagen zag ook de nagel die gedipt was met powder er niet meer uit. Flocking Powder is dus leuk voor een dagje, maar niet geschikt als langdurig gebruik.

Wat vinden jullie van flocking powder? Zelf al eens gebruikt? 

12 opmerkingen:

 1. Wat een leuk effect geeft dat ik heb het niet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het wel apart en schattig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel leuk uit. Net een tapijtje op je nagels. Jammer dat het maar zo kort blijft zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi! Ik heb ze zelf ook via Ebay gekocht. Love it! Zeker als je het als accentnagel doet vind ik het erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het ook als accentnagel gebruikt (nailart komt morgen online). Vind 10 fluffy nagels iets teveel van het goede!

   Verwijderen
 5. ik heb het zelf ook. ik heb het is geprobeerd maar dat ging heeeeeeeeeeel slecht. misschien moet ik het nog eens proberen. ik ben wel heel blij dat het goed is voor een dagje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het makkelijkste en het beste resultaat krijg je door je nagellak te laten drogen, een laagje topcoat aan te brengen en dan meteen je nagel in de flocking powder dippen. Heel goed laten drogen en dan even met een waaierpenseel het overgebleven stof eraf vegen!

   Verwijderen
 6. ik heb het laatst besteld...is nog onderweg dus ben benieuwd.jammer dat t maar zo kort blijft zitten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben benieuwd wat jij ervan vind! Je kunt natuurlijk ook geen topcoat aanbrengen over de flocking powder dus dit verkort ook wel een beetje de houdbaarheid!

   Verwijderen
 7. Ben er zelf niet entousiast over, maar ik heb het liefst gladde nagels, vind het effect er wel leuk uit zien.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations