zaterdag 2 februari 2013

[Video] How To: Nagelfolie

Afgelopen woensdag liet ik jullie de nailart zien die ik droeg op mijn verjaardag. Hierbij maakte ik gebruik van nagelfolie en omdat dit toch iets is wat niet voor iedereen bekend is, heb ik voor vandaag een how to video. Hierin laat ik stap voor stap zien hoe je de folie aanbrengt.Benodigdheden: 
Nagelfolie
Speciale folielijm
Eventueel basiskleur

Mijn nagelfolie en folielijm komen bij www.smilersnailart.nl vandaan (heet daar transfer folie) maar ook via andere webshops en ebay is het te vinden!


De belichting is wat slecht omdat ik dit filmpje 's avonds heb opgenomen, maar hopelijk hebben jullie kunnen zien hoe de folie werkt! Nog even kort de stappen:

1) Nagels schoonmaken óf een basislaag aanbrengen (lak naar keuze). Lak goed laten drogen!
2) Laagje folielijm aanbrengen, dit ziet er vlak na het aanbrengen wit uit. 5 Minuten wachten, de lijm wordt transparant. Wanneer je nog wat witte vlakken ziet nog even wachten!
3) Stukje nagelfolie op de nagel leggen en goed aandrukken. Zorgen dat je de folie over de gehele nagel goed aandrukt. Folie laat vanzelf los en zo kun je voorzichtig de overige folie van de nagel afhalen. Kale plekjes kun je opvullen met opnieuw wat folie op de nagel te plakken en dit goed aan te duwen!
4) Aflakken met een topcoat en je bent klaar!

Hebben jullie al eens gebruik gemaakt van nagelfolie?

10 opmerkingen:

 1. Sindskort kan je ze ook bij dashicabeauty webshop kopen:) Ik vind deze nagelfolie wel erg mooi trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gebruik het wel eens, maar dan meer voor gedeeltes op te vullen (verwerking in nail arts ofzo), niet de hele nagel, maar wel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. PS: een kan gaan rimpelen door de topcoat, maar niet bij elke! Welke gebruik jij?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb de folie al meerdere keren gebruikt. Met Catrice topcoat en met die van Max! Het rimpelen valt best mee alleen het slijt zo snel!

   Verwijderen
  2. Ziet er super uit bij jou! Ik heb 6 verschillende maar niet zulke mooie als die gouden van jou ;)
   Alleen ik krijg de folie niet op mijn nagels! Ik heb alle tijden geprobeerd met de lijm, maar het werkt gewoon niet. 1 minuut wachten, 5 minuten wachten, erop doen zodra het niet meer blauwig is... allemaal werkt het niet. Vind het wel erg jammer.....

   Verwijderen
  3. Heb je wel speciale nagelfolie lijm? Jij geeft aan dat het iets blauwig wordt. Ik herken dit namelijk niet in de folielijm. Deze lijm is echt wit qua substantie en na 5 min wordt deze doorzichtig zodat je de folie kunt aanbrengen. Het zou dus best eens kunnen dat jij niet de juiste lijm hebt, of misschien dat de lijm niet goed meer is!

   Verwijderen
 4. hoe verwijder je de folie het makkelijkste van je nagel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het makkelijkste is een watje nat maken met remover. Deze op de nagel leggen en er een aluminiumfolie omheenwikkelen. 5 Minuutjes laten zitten en je veegt het er zo in 1x af!

   Verwijderen
 5. als ik een doorzichtige normale ( hema hihi) top coat over mijn met folie bedekte nagels doet loopt de glans van de folie gigantisch terug hoe kan dit? het verliest zegmaar zijn ' metalic' glans ik snap er niks van. groetjes jo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helaas is dat inderdaad een nadeel van folie. Bij mij slijt de folie ook onwijs snel met een normale topcoat! Denk ook dat het vrij weinig uitmaakt of je nou een duur merk topcoat gebruikt of niet, het is helaas echt iets wat aan de folie ligt!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations