zaterdag 18 mei 2013

Salon Update #1

De meesten weten inmiddels dat ik druk bezig ben met verhuizen én dat ik bezig ben met de maak van een eigen salon in ons nieuwe huis! Veel van jullie waren hier benieuwd naar en omdat ik het voor mijzelf ook leuk vind om dit later terug te zien zal ik zo nu en dan een update maken over het verloop van de salon! 

Dit is de ruimte waar de salon gaat komen. Het is niet supergroot, maar groot genoeg! Op dit moment ben ik werkzaam in mijn huiskamer dus dit is sowieso al een hele vooruitgang. De ruimte gaat trouwens rechts naast de foto nog iets door! Zoals je kunt zien is alles vies en sja.. bruin, héél bruin!


Het was even flink zoeken waar te beginnen, maar dit is uiteindelijk het plafond geworden. Ik kan natuurlijk geen muren schilderen zonder een net plafond. Daarnaast was het complete plafond ook vies bruin en wilde ik deze net wit hebben. De eerste foto was de eerste laag verf die ik aanbracht. Het witte werd meteen weer ontzettend bruin, bweh! Na drie dikke lagen verf had ik eindelijk het gewenste resultaat, zie foto 3. Al een hele vooruitgang toch? 

Zoals ik al zei was letterlijk alles bruin, zo ook de kozijnen én de deur! De kozijnen heb ik hierboven helemaal gewit, ook deze moest twee keer gewit worden. De deur is inmiddels ook netjes wit net zoals de andere deurpost waar je de kamer in loopt. Ook heb ik hier en daar al de pijpen van de kachel wit geschilderd. 

In eerste instantie wilde ik al de muren roze. Hierboven heb ik één muur roze gemaakt. Erg mooie kleur, maar alles roze vond ik toch too much. Ik heb dus besloten om alleen deze wand roze te houden en de andere muren te witten. Zo lijkt de ruimte ook iets groter maar zit er toch nog iets van kleur in! 

Inmiddels heb ik alle overige muren al een wit kleurtje gegeven, maar je kunt het natuurlijk al raden... Na één laag kwam die prachtige bruine kleur weer terug :(. De muren hebben dus net zoals het plafond waarschijnlijk ook 3 lagen verf nodig helaas. Dit is tot zover de update van vandaag! Ik ben nu iets langer dan een week bezig en ik vind dat het binnen een week tijd toch al behoorlijk opgeknapt is (tussendoor heb ik natuurlijk ook school,stage,werk). Binnenkort dus weer een nieuwe update! Ik kan vooral niet wachten op het inrichten, want dat is natuurlijk het leukst!

6 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend leuk dat je een eigen salon aan huis het. Het is leuk om te zien hoe alles gaat. Je bent er druk mee, maar wat zul je straks trots zijn. Het is een heel werk maar dan heb je ook wat. Veel plezier en succes met klussen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, je eigen salon aan huis! Wat gaaf!
  Ik ben erg benieuwd hoe het eruit komt te zien, succes met het wegkrijgen van die vieze bruine kleur ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg, je eigen salon aan huis. Dat zal er vast heel mooi uit gaan zien. Hoe komt het hele huis zo bruin? Werd er stevig gerookt ofzo? Of hielden de vorige bewoners heel erg van bruin :-)
  Wat een werk heb je daar aan zeg.
  Maar zo te zien word het wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja super he! Beetje combo van beide, mensen hielden van bruin en wss kettingrokers haha. Komt ook wel n beetje door de slechte ventilatie!

   Verwijderen
 4. What a nice space! I especially love the view of the backyard.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations