dinsdag 20 augustus 2013

[Tip] Vastzittende Nagellakdopjes!

Ik krijg vaak de vraag hoe ik zoveel flesjes nagellak kan hebben, want nagellak wordt na verloop van tijd dik en soms kun je gewoon de flesjes niet meer open krijgen. Geen nood! Gooi je lakjes absoluut niet weg! Dikke lakken kun je verdunnen met een speciale nagellakverdunner, en ook de houdbaarheidsduur van een flesje lak kun je met een korreltje zout nemen. Een product moet eenmaal een houdbaarheidsduur hebben, maar ook na die 36 maanden kun je een nagellak nog prima gebruiken. Heb je nou het probleem dat een dopje vast zit en je deze met geen mogelijkheid los krijgt? Lees dan eens de tip hieronder!

Wat heb je nodig? Het flesje nagellak die niet meer open gaat, in dit geval een lak van Fogan. Ik heb ze een aantal keren gebruikt en daarna een tijd niet meer. Gevolg? De dop zit vast en kun je niet los meer krijgen! Naast het vaste flesje heb je een elastiekje nodig, gewoon een simpel rubbel elastiekje, geen haarelastiekjes!


Het elastiekje draai je rond het dopje van het flesje die niet meer open wilt. Gebruik echt een rubberelastiekje, hiermee heb je goed grip doordat het rubber anti slip is. Een haarelastiekje heeft stof om het elastiek heen en hier zul je geen grip mee hebben.

De volgende stap is gewoon het flesje openmaken zoals je normaal gesproken ook doet! Door het elastiekje heb je extra grip waardoor het flesje open gaat. Een gewoon dopje van nagellak bestaat uit een glad oppervlak waardoor je weinig grip hebt. 

De reden waarom je de dop slecht open krijgt is omdat er restanten nagellak in het schroefdeel opgedroogd is. Dit wordt hard waardoor je de dop amper open krijgt. Wil je de volgende keer je flesje normaal kunnen openen? Maak dan de hals van het flesje goed schoon met een watje en remover. Het watje zal in het begin wat gaan pluizen maar wanneer je goed door blijft poetsen zal dit verdwijnen. Hierdoor wordt de hals van de lak weer mooi schoon en kun je weer soepel het dopje erop draaien.

Gooi dus nooit vastzittende potjes weg! Probeer ze op deze manier te openen en de lak eventueel te verdunnen mocht dat mogelijk zijn, zo kun je je lak weer optimaal gebruiken!

14 opmerkingen:

 1. Goeie tip, vooral van dat schoonmaken van de hals van het flesje, dat vergeet ik meestal als ik dan een flesje eindelijk open heb.
  Ik vroeg me af, welk merk nagellak verdunner gebruik jij en uit welke winkel komt deze? Ik zoek namelijk al best lang een nagellak verdunner, maar ik kan het nergens vinden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelf een verdunner van de douglas, maar www.bornprettystore.com heeft ook een goede verdunner! Het bestandsdeel van verdunner is ethylacetaat, zelf gebruik ik meestal pure ethylacetaat maar hier is slecht aan te komen! Die van de douglas is vrij duur (denk aan €12 voor een klein flesje) mocht je paypal hebben raad ik je aan om bij born pretty store te bestellen!

   Verwijderen
 2. Hey wat grappig, zo doe ik het zelf ook altijd! Leuk om te zien dat ik niet de enige ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. word door zoon verdunner de kwaliteit niet slechter?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee hoor! Die verdunners zijn er juist speciaal voor gemaakt om de lak enkel te verdunnen en geen schade aan te richten. veel zeggen er ook dat je wat remover in een flesje lak kan gooien. Doe dit absoluut niet! Dit lost de lak op waardoir je het dus na een tijdje wel kan weggooien!

   Verwijderen
 4. Super handige tip! Soms moet ik wel eens een nagellakje weggooien doordat deze niet meer open gaat of dat het niet lukt doordat het te glad is. Handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. goede tip! kan misschien ook voor andere potjes die niet makkelijk open gaan :d

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig! Ik had ook een flinke fles verdunner gekocht bij BPS. Zou ik de rest van mijn leven mee kunnen doen....dacht ik! Inmiddels is ie leeg gggrrr...mijn dochter had de dop er niet goed op gedaan en liggend in de la terug gelegd waardoor alles eruit gelopen is :-(
  Dochters ook!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ahh nooo :-( Wat zonde zeg! Sowieso verdampt de verdunner ook wanneer je de dop er niet goed opdraait! Dat wordt denk ik toch een nieuwe bestellen...

   Verwijderen
 7. Als je een klein beetje vaseline om de hals smeert blijft de dop makkelijk te openen. Heb ik wel eens gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mijn potje nagellak is bijna leeg en ik wil hem graag helemaal leeg hebben. Heeft iemand een tip? Ik wil het potje dus helmaal schoon hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik weet niet of het lukt om een potje echt helemaal schoon te krijgen.. Er blijven natuurlijk altijd lakresten achter. Vaak is het ook zo dat het kwastje net te kort is om het laatste beetje uit het flesje te krijgen, dan kun je eventueel het laatste beetje op een palet gieten en daar je nagels nog mee lakken. Echt andere ideeën heb ik niet voor je!

   Verwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations