vrijdag 23 augustus 2013

[Tutorial] Step By Step Sunflowers

Afgelopen woensdag beloofde ik jullie dat ik een stap voor stap tutorial zou maken hoe je zelf een zonnebloem op je nagel kunt maken. Nou daar gaat ie dan hoor! Pak je spullen erbij en art lekker mee!Wat heb je nodig? Opzich niet veel, natuurlijk een base- en topcoat (niet op de foto). Daarnaast kies je een basiskleur uit en zoek je een gele striper, bruine striper en zwarte (of eventueel donkerbruine) striper. Mocht je geen stripers hebben kun je ook gewone nagellak en een nailart kwastje gebruiken. Leg ook een dottingtool klaar, deze heb je ook nodig!

Je begint uiteraard met de nagel te lakken in de gewenste basiskleur. Wanneer deze goed droog is begin je met de omlijning van de blaadjes. Met de gele striper teken je 2 halfronde lijntjes die naar elkaar toelopen. Dit doe je bij alle drie de blaadjes. Neem rustig de tijd, het hoeft niet snel en ook foutjes kunnen weer opgelost worden door het blaadje gewoon iets groter te maken!

Als de omlijning van de blaadjes klaar is kun je deze gaan inkleuren met dezelfde gele striper. Vervolgens pak je de bruine striper voor de details in de bloemen. Veeg het kwastje van de striper heel goed af zodat er maar minimaal lak opzit, zo voorkom je dikke klodders! Zet nu in het begin van ieder blaadje wat lichte streepjes. Vergroot eventueel de foto wanneer je het niet goed kunt zien!

Voor de laatste stap heb je de dottingtool nodig en de zwarte (of eventueel donkerbruine) lak. Je zet aan het begin van de bloem een aantal random stipjes voor het hart van de bloem. Voila, nu is de zonnebloem klaar! 

Nu kun je zelf de rest van de nailart een invulling geven! Ik maakte wat rondwaaiende blaadjes erbij. Je kunt er ook voor kiezen om de rest van de nagels in één kleur te laten of om juist de bloemen op alle nagels te maken. Experimenteer er lekker op los!

Oh en oefening baart kunst, wanneer het de eerste keer niet lukt, probeer je het toch geen nog een keer? 

Mocht je zelf nou deze leuke zonnebloemen nagemaakt hebben zou ik het onzettend leuk vinden om een foto te zien! Deze mag je mailen naar info@nailartcreations.nl of delen op de facebookpagina van Nailart Creations!

2 opmerkingen:

  1. Mooie nailart! Toevallig heb ik nu een bos zonnebloemen op tafel staan, ben gek op zonnebloemen :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het ontzettend leuk wanneer je een reactie achterlaat! Deze reacties worden altijd gelezen en zo nodig beantwoord. Gelieve niet te spammen bij de comments, het achterlaten van een link naar eigen site/webshop is niet toegestaan en zullen worden verwijderd.
©Nailart Creations